25n
25N
25N

La Guàrdia Civil deté a una persona per delicte d'estafa i un altre de falsificació de document mercantil a nivell internacional

La Guàrdia Civil en aquesta operació anomenada “RUNGIS” ha aconseguit recuperar un total de 16.000 euros en comptes bancaris i targetes de crèdit

La Guàrdia Civil deté a una persona per delicte d'estafa i un altre de falsificació de document mercantil a nivell internacional
15/02/2017 -

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció d’una dona, de nacionalitat marroquina i d’edat 33 anys, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa i un altre delicte de falsedat documental.

En esta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Paiporta des del passat 18 d’octubre del 2016 en una inspecció d’un magatzem de cítrics de la localitat de Picassent, es té coneixement a través d’un comercial de compra i venda de productes agrícoles a escala internacional, d’un delicte d’estafa i un altre de falsedat documental.

 

Fase de l’explotació

La fase de l’explotació de l’operació “RUNGIS” que dur prop de 4 mesos es va poder detenir el passat 18 de gener del 2107 a una dona de nacionalitat marroquina i d’edat 33 anys, implicada en un delicte d’estafa en l’àmbit internacional i un altre de falsedat documental.

La detinguda una vegada que comprava les mercaderies en cooperatives agrícoles de la localitat de Picassent. Les transportava adreça França, canviant la ruta als transports telefònicament, donant-los l’adreça d’un magatzem diferent de l’aportat en el document.

Una vegada la mercaderia en el lloc indicat, supervisava la descàrrega dels productes, pagant el port a les empreses en metàl·lic, encunyant i signant amb les dades fiscals de l’empresa de Picassent de la qual suposadament representava.

A posteriori venia estos productes molt per sota del preu de mercat actual, els quals eren adquirits per terceres empreses totes elles franceses. Els qui les adquirien molt ràpidament per la qualitat preu que oferia.

Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Paiporta, es va poder comprovar que no treballa per a l’empresa que deia representar, blanquejava els ingressos obtinguts per les estafes. La creació d’una empresa fictícia de nacionalitat espanyola, amb la qual suposadament facturava en les empreses franceses, trobant-se donada de baixa en el registre mercantil i Seguretat Social. Eludint així el pagament d’impostos nacionals.

Del denunciat s’ha aconseguit esclarir la quantitat de 162.000 euros de diferents ports impagats i s’ha aconseguit recuperar un total de 16.000 euros en comptes bancaris i targetes de crèdit.

En l’actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sagunt, el 23 de gener d’enguany, es va detenir a quatre homes amb edats compreses entre els 20 i 36 anys i de nacionalitat espanyola per un delicte d’apropiació indeguda i un altre delicte de falsedat documental en la demarcació de L´Horta Nord.

Els autors dels fets, realitzaven la compra d’alguns camps per a recol·lectar les taronges d’estrie i més tard vendre-les, no arribant a realitzar la recollida ni el pagament de l’acordat. D’esta forma obtenien les dades del propietari, amb els quals emplenaven els documents DATA falsificats. Per a la seua posterior venda en un establiment de compra de taronja per a sucs.

Per a la venda de taronges falsificava la Data (Document d’acompanyament i traçabilitat agrària), simulant que un veí del poble li havia donat autorització per a recol·lectar taronja i posteriorment vendre-la. El total de quilos sostrets per estes persones, ascendeix al voltant de 27.865 kg de taronges amb un valor en el mercat de 5.573 euros.

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 1 de Quart de Poblet i Jutjat de Guàrdia de Sagunt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 16 =