25n
25N
25N

La Guàrdia Civil deté a dos implicats en robatoris amb força de bateries d'ús agrícola, coure i altres objectes propis de les labors del camp

El valor de tot el sostret ascendeix al voltant de 8.000 euros. Aquests robatoris es van produir la majoria en un taller de agromecánica de la localitat de Tavernes de la Valldigna

La Guàrdia Civil deté a dos implicats en robatoris amb força de bateries d'ús agrícola, coure i altres objectes propis de les labors del camp
14/02/2017 -

Dins dels serveis establits de forma permanent per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes en establiments dedicats al reciclatge, la Guàrdia Civil de València va procedir a la detenció de dos homes d’edats compreses entre els 33 i 40 anys per la seua implicació en 13 delictes de robatori amb força en un taller de agromecànic (on arriben a robar fins a vuit vegades), casetes d’ormeig d’àmbit rural i pous de reg.

Des del passat mes de maig a setembre del 2016 tenen lloc en la localitat de Tavernes de la Valldigna i zones limítrofes d’una onada de robatoris que té com a objectiu la sostració de bateries, coure i altres objectes agrícoles. Per açò, s’inicie l’operació “Oreto” format per components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Gandia per a identificar i detenir a l’autor o autors dels diferents robatoris produïts en la localitat abans esmentada.

Fruit de les gestions realitzades i de les perquisicions aconseguides per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de dos homes que es dedicaven al robatori de material agrícola fonamentalment bateries, per a la seua posterior venda en ferralleries.

La fase de l’explotació de l’operació “Oreto” es desenvolupa el dia 8 d’este mes de febrer, on es va poder detenir a dos homes de la localitat de Tavernes de la Valldigna, amb edats compreses entre els 33 i 40 anys per 13 delictes de robatori amb força.

 

Modus operandi

Els dos detinguts actuaven a primera hora del matí. Un s’encarregava de sostraure el material on posteriorment ho ocultava en explotacions agrícoles, fins que venia el segon implicat amb una furgoneta i d’allí portaven el material per a vendre-ho en un centre de reciclatge de la localitat d’Alzira. La Guàrdia Civil en el registre practicat en este centre de reciclatge recupera 6 bateries d’ús agrícola el valor del qual ascendeix a la quantitat de 600 euros. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Jutjat d’Instrucció de Sueca núm. 5.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − sis =