caixa popular

La Guàrdia Civil desmantella una organització criminal implicada en més de 100 fets delictius

S’han realitzat 3 registres en la localitat valenciana de Xest, en els quals s’han confiscat efectes per valor de 60.000 euros, entre ells 2 tones d’ametles i gran quantitat d’aparells electrònics

La Guàrdia Civil desmantella una organització criminal implicada en més de 100 fets delictius
23/10/2017 -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’Operació Pitufines, desenvolupada en la província de València, ha detingut a 21 persones per la seua implicació en més d’un centenar de robatoris i furts en habitatges, comerços i explotacions agrícoles de la Comarca de la Foia de Bunyol i Camp del Túria. Este grup havia generat una greu alarma social entre els veïns i agricultors de les zones afectades.

Els detinguts són de nacionalitats espanyola i búlgara, 7 dones i 14 homes, 10 d’elles d’edats compreses entre els 22 i 44 anys i els altres 11 menors d’edat.

Se’ls acusa, amb diferent grau d’implicació, dels delictes de robatori amb força en les coses en interior d’habitatges i establiments comercials, furt, furt de fruits del camp, apropiació indeguda, danys, defraudació de fluid elèctric, associació il·lícita, danys, delicte contra la seguretat col·lectiva, cultiu i tràfic de drogues i estupefaents (cànnabis), delictes contra l’Administració de Justícia (encobriment) i delictes contra l’ordre públic (atemptats contra l’autoritat, els seus agents i els funcionaris públics, i de resistència i desobediència).

 

Robatoris en habitatges i comerços

El capitost de l’organització planificava i seleccionava prèviament els habitatges i comerços que anaven a ser robats. Utilitzava a menors d’edat per a la comissió dels delictes, els qui actuaven conjuntament amb diversos membres de l’organització per a obtenir informació prèvia sobre rutines, hàbits i horaris d’entrada i eixida dels comerciants i veïns.

Aprofitaven el moment en què estos no es trobaven a l’interior per a assaltar els habitatges i comerços i fer-se amb objectes de valor.

 

Robatori d’ametles

Un altre dels seus objectius era el robatori d’ametles en les comarques de diferents municipis de la Foia de Bunyol-Xiva i del Camp de Túria, tant del camp com dels magatzems on eren guardades pels propietaris fins al seu trasllat a la cooperativa.

El capitost assenyalava els llocs i el moment idoni per a sostraure l’ametla. Encomanava a cadascun dels participants un rol diferenciat i prèviament acordat dins de l’estructura jerarquitzada, ja que eren grans coneixedors de les zones a robar. La varietat d’ametla sostreta triada era, en la majoria dels casos, la marcona, per ser la més cara del mercat.

El total d’ametla sostreta en la zona ascendeix a uns 2.300 quilos, amb un valor en el mercat proper als 7.500 euros.

El grup estava perfectament organitzat, amb una distribució de funcions clarament establida i explicava entre els seus membres amb recol·lectors, transportadors i venedors. Mentre alguns dels seus membres realitzaven la “recol·lecció” uns altres vigilaven per a alertar per si hi haguera presència policial.

 

Material intervingut

Entre estos objectes intervinguts es troben telèfons mòbils, tablets, televisors, ordinadors portàtils, llibres electrònics, play station i càmeres de fotografia, equips informàtics, D.V.D,S, xicotets electrodomèstics, aparells electrònics de música, un projector, bicicletes tot terreny i carretera, joies (rellotges, polseres, anells… Etc.) cadires de bebés, una cadira de rodes, caixes d’eines, material d’obra, diverses armes prohibides, armes blanques, punyals, bastons, un bat de beisbol, diverses escopetes aire comprimit i quaranta-quatre sacs amb dos mil tres-cents quilos d’ametla.

S’han intervingut a més les diferents eines que usaven els autors dels fets per a forçar i fracturar les portes, reixes i finestres dels habitatges i comerços a les quals accedien.

L’operació ha sigut desenvolupada per la Guàrdia Civil de Xiva, comptant amb el suport de les diferents Unitats Territorials de la Comandància, de l’Equip de Policia Judicial de Riba-roja del Túria i agents de la Policia local de Xiva, Xest.

Els detinguts han passat a la disposició del Jutjat núm. 4 de Requena (València) i de la Fiscalia Provincial de Menors de València.

Els objectes recuperats romandran exposats en la Caserna de la Guàrdia Civil de Xiva, en horari de 08,00 a 22,00 hores, de dilluns a diumenge, per si alguna persona que haja sigut víctima d’este tipus de delictes poguera identificar-los, havent d’acompanyar la denúncia presentada en el seu moment.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats