caixa popular

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa que va estafar 150.000 euros mitjançant l'estafa del nazareno

L’operació “Escopa” ha finalitzat amb l’esclariment d’onze estafes, la detenció de quatre persones pertanyents a una mateixa família i la recerca de quatre més

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa que va estafar 150.000 euros mitjançant l'estafa del nazareno
22/09/2017 -

La Guàrdia Civil de Conca ha detingut a quatre persones i investigat a altres quatre en el marc de l’operació “Escopa”, on s’ha desarticulat una xarxa d’estafadores experts en l’estafa del nazareno.

Fins hui s’ha pogut constatar la comissió d’onze delictes d’estafa, el valor de la qual ascendeix a 150.000 euros.

La recerca es va iniciar a l’octubre de l’any passat, quan una empresa de les Pedroñeras va denunciar que havia realitzat una transacció d’alls i que el comprador havia desaparegut sense haver pagat la mercaderia.

Arran d’estos fets la Guàrdia Civil va obrir l’operació “Escopa”, on, en el transcurs de les recerques, es van detectar més estafes d’este tipus, a Andalusia, Llevant i la mateixa Taca.

Un home que s’identificava com a comercial d’una empresa d’hostaleria (segons el fet, utilitzava diferents empreses, filiacions i mitjans de contacte) comunicava amb empreses dedicades a la comercialització de fruites i hortalisses acordant la compra de partides de productes. Els venedors verificaven que les empreses a les quals, suposadament estaven realitzant les vendes eren solvents, per la qual cosa autoritzaven l’enviament de les seues mercaderies.

Transcorregut el temps i en comprovar que no cobraven la transacció intentaven posar-se en contacte amb el comprador, sent esta tasca impossible, ja que no responia en els telèfons de contacte. En comunicar amb la suposada empresa compradora, els manifestaven que desconeixien qui era la persona que havia realitzat el contracte.

Una vegada que les mercaderies eren traslladades des del lloc d’origen fins a unes naus situades a Madrid, els delinqüents es feien càrrec dels diferents productes que eren traslladats immediatament a comerços al detall de la província madrilenya, on eren posats a la venda al públic.

 

Recerca i detenció

Els agents van seguir com a principal indici, on van descobrir que tots els comerços on els productes eren posats a la venda al detall es trobaven a Madrid. Posteriorment la recerca es va centrar en un individu de mitjana edat domiciliat en Villanueva del Pardillo i que responia a les característiques exposades pels denunciants. Durant la vigilància sobre esta persona es va comprovar que estava casat, i que al costat de la seua dona i els seus dos fills formaven una organització dedicada a este tipus d’estafes.

Una vegada determinada la implicació de tot el clan familiar en els fets investigats, en anar a procedir a la detenció del capitost de l’organització, un home de 59 anys i antecedents policials, en el moment que anava a ser identificat, va fugir en un vehicle a gran velocitat, intentant atropellar a un Guàrdia Civil.

L’escapolit va estar en parador ignorat durant deu dies, fins que després de diversos dispositius de vigilància va poder ser novament localitzat i finalment detingut.

Per la seua banda també van ser detinguts la seua dona de 61 anys i els dos fills, de 39 i 32 anys respectivament.

La recerca s’ha saldat fins al moment amb l’esclariment d’onze delictes d’estafa comesos en les províncies de Conca, Ciudad Real, Sevilla, Murcia, València i Alacant.

Al capitost de la trama se li atribueixen a més 9 delictes d’usurpació d’estat civil, 1 delicte de falsificació documental, 1 delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat, un altre d’extorsió i usurpació de funcions.

En l’operació també s’ha investigat a quatre persones d’entre 30 i 56 anys com a suposats autors d’un delicte d’encobriment, en tractar-se dels titulars de les tendes on es venien productes al públic.

Les diligències al costat dels detinguts i investigats han sigut posades a la disposició del Jutjat d’Instrucció número Dos de Sant Clement, qui ha decretat l’ingrés a la presó del principal encausat.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris