caixa popular

La Guàrdia Civil auxilia a tres senderistes en una zona de difícil accés de la localitat de Xulilla

Gràcies a la professionalitat i determinació amb la qual van actuar els membres de l’equip de rescat van aconseguir socórrer a esta persona i evitar així un mal major

La Guàrdia Civil auxilia a tres senderistes en una zona de difícil accés de la localitat de Xulilla
24/07/2017 -

El passat dia 22 de Juliol, al voltant de les 14.00 hores, la Guàrdia Civil de València va tenir coneixement que tres senderistes es trobaven perduts per la zona on es troben les pintures rupestres de Xulilla. Immediatament efectius de la Guàrdia Civil del Seprona de Xelva es van desplaçar fins a la zona aproximada on poguera trobar-se estes persones, per a iniciar la seua cerca i auxili.

Després d’aconseguir la seua ubicació mitjançant una aplicació mòbil al voltant de les 17.00 hores del mateix dia van trobar a estes persones tots homes de 29, 32 i 39 anys i de nacionalitats espanyola i alemanya amb símptomes d’esgotament i un d’ells amb marejos a causa de la falta d’aigua i les temperatures elevades. Els agents van aconseguir arribar fins a ells després d’una marxa de més de dues hores camp a través amb ajuda d’un gps.

Una vegada els guàrdies civils van facilitar aigua i aliments als auxiliats i després de recuperar forces van començar la marxa de retorn fins a arribar a una pista forestal. Un dels senderistes va haver de ser traslladat al centre de salut de Xelva per a realitzar-li un reconeixement més exhaustiu.

Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els participants en esta actuació van aconseguir auxiliar a estes persones evitant així un mal major. En este auxili també es va comptar amb la col·laboració dels Bombers Forestals de Calles que una vegada s’havia localitzat als senderistes van participar en la marxa de retorn.

Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d’accidents i la forma d’actuar davant una possible incidència:

  1. Planificar l’activitat i consulta la previsió meteorològica. Intentant no deixar gens a l’atzar.(revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etc.)
  2. No eixir només a la muntanya. L’aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l’accidentat un altre pot demanar ajuda.
  3. Avisar a algú de l’activitat que es pensa fer. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d’inici i fi d’activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar a ningú de l’activitat a realitzar. D’esta forma en cas d’accident algú donarà l’avís si nosaltres no podem.
  4. Portar roba, calçat i material necessari i adequat per a cada activitat.
  5. Mai oblidar roba d’abrigar, aliment i una farmaciola, per al cas que alguna cosa isquera malament. Fins i tot a l’estiu.
  6. No sobreestimar les teues possibilitats. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l’activitat a realitzar.
  7. Valorar les hores de llum de les quals es disposa i no eixir tard a fer activitat.
  8. Controlar sempre el lloc exacte en el qual et trobes, per a açò porta mapes, gps, alguna aplicació mòbil que permeta saber la teua ubicació com alertcops, etc. Assegurar-se de saber utilitzar-los.
  9. Portar el telèfon carregat de bateria i intentar conservar-la fins a la fi de l’activitat.
  10. Finalment cal saber renunciar a temps. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facen dubtar de la conveniència de continuar l’activitat, és millor donar la volta i intentar-ho un altre dia amb una millor planificació.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats