25n
Orgull
Orgull

La Generalitat ultima un pla valencià d'emancipació juvenil i preveu mobilitzar 1.800 milions fins a 2027

Inma Caballer

La Generalitat ultima un pla valencià d'emancipació juvenil i preveu mobilitzar 1.800 milions fins a 2027
16/06/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el Consell està ultimant el Pla Valencià d’Emancipació Juvenil, denominat “Pla Ariadna”, que pretén mobilitzar fins a 2027 un total de 1.800 milions per a la recuperació de la joventut.

Segons ha manifestat Puig en la sessió de control en Les Corts, aquesta és “l’estratègia més ambiciosa per a ajudar als nostres joves i potenciar la seua contribució a una societat més cohesionada, diversa i solidària”. A més, és “el primer pla de recuperació destinat als joves a Espanya, amb participació activa del Consell de la Joventut”.

De fet, “gràcies a les aportacions dels joves, el Pla anirà més enllà de les actuacions centrades en l’Ocupació, l’Educació i l’Habitatge, que tradicionalment han monopolitzat actuacions d’aquest tipus”.

El pla, segons Puig, s’enfocarà en la millora de la salut mental i emocional dels joves, l’oci i l’esport alternatiu, la mobilitat, l’àmbit rural i el voluntariat.

Així s’ha pronunciat Puig en resposta a la síndica de Ciutadans, Ruth Merino, que li ha preguntat per la joventut, que es veu “amb molt poques oportunitats en el propi país”, i l’ha acusat de “no prendre-s’ho prou de debò”.

En aquest sentit, li ha retret que el pla Avalem Joves no ha generat un retorn necessari i els “falsos becaris” de Presidència. “És aquesta la seua manera d’apostar pels joves?”, li ha etzibat. També ha destacat els problemes de salut mental ocasionats a causa de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − un =