25n
25N
25N

La Generalitat supera el milió d’euros en millores executades en camins i espais afectats per la DANA a Ontinyent

La Generalitat supera el milió d’euros en millores executades en camins i espais afectats per la DANA a Ontinyent
29/06/2020 -

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha superat ja el milió d’Euros en millores executades en camins i espais afectats per la DANA del passat mes de setembre a Ontinyent.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, assistia aquesta setmana al lliurament de les obres ja finalitzades de reconstrucció dels murs i clavegueram de l’entorn del riu Clariano, executades per la Direcció General d’Aigües, que han suposat una inversió de més de 300.000 euros en reposició i reparació de diversos trams de clavegueram, així com un marge de mamposteria al carrer de la Cantereria. Sanchis, manifestava que “els efectes de la DANA a Ontinyent van ser molt greus i actuacions com aquesta han tingut molta complexitat. Des de l’Ajuntament no vam perdre un minut en reclamar a les administracions superiors la seua ajuda per atendre aquestes situacions, a banda d’haver atés amb fons propis desenes d’intervencions de menor calat”, recordava.

A les obres del clavegueram i murs de l’entorn del riu que ara han finalitzat, cal afegir les que la mateixa Conselleria d’Agricultura, desenvolupa través de l’empresa pública TRAGSA, als camins més afectats per la DANA. Una intervenció centrada en 6 espais que el regidor de Camins, Manuel Cuesta, recordava que “van ser mostrades al seu dia al Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Roger Llanes, que va poder comprovar de primera mà la necessitat que teníem i que ens coordinarem per atendre a la ciutadania i fer intervencions pensades per a perdurar en el temps i fer front amb majors garanties a futures situacions de crescudes del riu”, assenyalava.

Així, dels 6 camins més afectats, han finalitzat les actuacions en 4: el Camí de la Ponceta (erosions de talussos, descalçament de paviment, trencament de cuneta); Camí de la Clariana (debilitament de l’estructura del pas existent ocasionada per erosions); i Camins del Pont del Rei i de la Purísima (erosions de talussos i descalçament de paviment als dos casos). Encara resten pendents d’executar les actuacions previstes al Camí del Carril-Pont de la Costa (erosions sobre el paviment asfàltic) i Camí Vell de Xàtiva (erosions de talussos i descalçament de paviment).

A aquestes actuacions de gran importància s’ha d’afegir altres que s’estan executant en nombrosos camins i espais per part de l’Ajuntament. A les ja executades en la Carretera de València, Senda de l’Alba, o Camins de la Garnatxa i Alqueries dels Caputxins, entre molts altres, cal afegir altres 18 pendents en espais com la Senda dels Cinc germans, Camí de la Font del Pla o Camí Vell d’Agres i Camí Vell de Biar. En total, 400.000 euros d’inversions (dels quals s’han executat ja 133.000) per al finançament dels quals l’Ajuntament ha sol·licitat l’ajuda del Govern d’Espanya.

Un nou cabalímetre per al control de nivells al Clariano

Per altra banda, Manuel Cuesta explicava que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha instal·lat al Pont Nou o de la Paduana un nou dispositiu de control dels nivells de l’aigua al riu Clariano. Segons explicava Cuesta, es tracta d’un cabalímetre “que replegarà dades de forma instantània, dades que la CHX s’ha compromés a posar al nostre abast, el que ens ajudarà a millorar el seguiment de les possibles crescudes del riu i la seua evolució en episodis de fortes pluges”, assenyalava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 12 =