caixa popular

La Generalitat recorda la importància que els municipis valencians amb el risc d'inundacions redacten un pla d'actuació municipal

La Generalitat recorda la importància que els municipis valencians amb el risc d'inundacions redacten un pla d'actuació municipal
29/08/2017 -

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha presentat la Campanya de Prevenció d’Inundacions 2017, i ha recordat la importància que els municipis de la Comunitat Valenciana amb el risc d’inundacions, redacten amb anterioritat un pla d’actuació municipal “amb l’objectiu de prevenir i adoptar les mesures oportunes de protecció ciutadana”.

La campanya es presenta cada any en un municipi diferent de la Comunitat i enguany s’ha triat Nules, un municipi amb risc mitjà d’inundació, afectat pels accidents de la presa del Belcaire i que, precisament, ha aprovat el seu pla d’actuació municipal en 2016.

Ángel ha estat acompanyat en la presentació pel sotsdirector de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Jorge Suárez; l’alcalde de Nules, David García; i el delegat territorial de la Generalitat a Castelló, Adolf Sanmartín. També han assistit alcaldes i responsables de la policia local i del consorci de bombers de Castelló.

Un total de 136 municipis de la Comunitat Valenciana tenen risc de patir inundacions, (48 tenen risc alt i 88 risc mitjà), i estan obligats a elaborar el seu propi pla d’actuació municipal. D’aquests municipis, 22 disposen d’aquest pla enfront del risc d’inundacions i 65 disposen d’un pla territorial municipal susceptible d’activar-se enfront d’emergències en cas d’inundacions si es disposa a més d’operativa municipal davant aquest risc.

En concret, disposen de pla d’actuació municipal enfront del risc d’inundacions Alaquàs, Alboraia, l’Alfàs del Pi, Benicarló, Benicàssim, Beniparrell, Borriana, Canet d’en Berenguer, Càrcer, Cotes, Massanassa, Mislata, Nules, Oliva, Ondara, Oriola, Palmera, Paterna, Riba-roja de Túria, el Verger, la Vila Joiosa i Xirivella. Altres tres municipis, Catarroja, les Alqueries i Moncofa ho tenen elaborat i pendent d’aprovació en ple.

José María Ángel ha recordat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que no han redactat el seu pla que tenen a la seua disposició “tot el suport tècnic per part de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències”. Així mateix, els ha demanat “implicació municipal en les tasques de seguiment de pluges intenses, així com en les labors de prevenció i adopció de mesures de protecció a la població perquè no hi ha certesa al 100%, ni en les prediccions meteorològiques ni en la forma en què les crescudes poden afectar el territori”.

En aquest sentit, Ángel ha ressaltat la importància “del treball previ d’informació, de continuar fent pedagogia entre els ciutadans perquè disposen d’eines i interioritzen pautes de comportament amb l’objectiu de minimitzar els possibles riscos”. També ha insistit en la utilització de les noves tecnologies per a frenar les notícies falses que difoses en xarxes socials para, d’aquesta manera, “posar un stop als bulos”.

Per la seua banda, David García, ha explicat que Nules, que té aprovat el seu pla d’actuació municipal davant el risc d’inundacions des d’octubre de 2016,”ja ha hagut d’aplicar-ho al gener 2017 amb excel·lents resultats de resposta i coordinació”. En aquest sentit, ha destacat que la redacció del pla es va fer “amb el suport tècnic de l’actual Agència de Seguretat i Emergències”, i ha recomanat a tots els municipis amb el risc d’inundació “que seguisquen els consells de la Generalitat i redacten els seus plans”.

Ángel també ha destacat la labor fonamental que realitzen els mitjans de comunicació i les xarxes socials en la difusió de les preemergències i emergències “doncs alerten als ciutadans de qualsevol contingència i proporcionen informació sobre l’abast i els danys ocasionats per les pluges”.

Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i a través del compte oficial de Twitter @GVA112, s’ofereix a més informació detallada de les situacions de preemergència i emergència enfront d’aquest risc, amb informació facilitada per l’Agència Estatal de Meteorologia, i es difonen recomanacions als ciutadans.

En la pàgina web de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències: www.112cv.com es pot trobar tota la informació relativa als plans i el risc d’inundacions. Els ciutadans també disposen del telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana per a informar de qualsevol emergència derivada d’aquest risc.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris