25n
25N
25N

La Generalitat organitza 15 trobades comarcals per a l'engegada de la Xarxa Jove

La Generalitat organitza 15 trobades comarcals per a l'engegada de la Xarxa Jove
05/10/2016 -

La Xarxa Jove és el nou servei intermunicipal de coordinació, formació i assessorament municipal en polítiques de joventut oferit per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que comença a funcionar. Per a donar-ho a conéixer i potenciar la participació de les entitats locals, l’IVAJ ha organitzat un total de 15 trobades comarcals per a informar de les noves polítiques de joventut.

El secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha indicat que el més important és que tots els municipis “vegen la Xarxa com una oportunitat per a impulsar les polítiques de joventut locals i que els i les joves troben en ella respostes a les seues necessitats i projectes”.

Per a articular la Xarxa s’ha segmentat el territori de la Comunitat en 15 àrees, que agrupen municipis d’una o diverses comarques. Per això, s’han tingut en compte les organitzacions administratives ja existents d’IES, àrees de salut, partits judicials, mancomunitats, població jove, extensió i els fluxos de comunicació habituals.

A més, la nova estructura és principalment funcional, ja que es pretén desenvolupar “una estratègia valenciana de joventut amb vocació municipalista i transversal, amb serveis com el Servef, habitatge, planificació familiar, salut o educació no formal, entre uns altres”, ha destacat Martí.

“El nostre objectiu és recolzar i donar a conéixer el treball dels ajuntaments i entitats juvenils de la Comunitat Valenciana i fomentar la creació de xarxes per al treball amb joves”, ha manifestat Jesús Marti. També ha indicat el propòsit de recolzar als centres i serveis comarcals de les diferents conselleries de la Generalitat en la coordinació i difusió de les seues activitats entre els i les joves.

Així, la Xarxa treballarà en el disseny i realització de programes específics o que puguen ser d’interés públic i reforçar l’activitat dels serveis d’informació juvenil, difondre els seus programes i facilitar la coordinació intermunicipal. Concretament, serviran per a conéixer i respondre a les demandes específiques de cada localitat i de cada agrupació local.

El concepte de Xarxa Jove és el resultat del treball conjunt amb el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, i amb els i les professionals de joventut i també amb els responsables polítics municipals.

“Hem parlat amb totes les persones que ho han sol·licitat dins d’un clima d’enteniment i millor servei a la població jove.”, ha manifestat Jesús Martí.

Calendari de trobades comarcals

Del 5 a l’11 d’octubre, es desenvoluparà un total de 15 trobades comarcals. El dimecres, 5 d’octubre, comencen en l’Espai Jove d’Alfara del Patriarca, en l’Ajuntament de Morella, en el Punt Jove de Calp i en l’Espai Manises Jove.

El dijous, 6 d’octubre, se celebraran trobades en el Centre d’Informació Juvenil d’Almoradí, en la Unitat Territorial de l’IVAJ a Castelló, en l’Ajuntament de Llaures dels Oms, en la Casa de Joventut de Novelda i en la seu de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva a Yátova.

El divendres 7 d’octubre, les trobades tindran lloc en el Casal Jove d’Aielo de Malferit i en el Palau de Vivel de La Vall d’Uixó.

Finalment, els serveis de la Xarxa Jove es presentaran el dilluns, 10 d’octubre, en el Centre de Promoció Econòmica de Carcaixent i en el Centre de Recursos Juvenils “Els Molins”, a Sant Vicent del Raspeig, i l’11 d’octubre en la Casa de Joventut de Cocentaina i en l’Ajuntament de Requena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =