25n
25N
25N

La Generalitat ofereix una nova seu per a ubicar els jutjats de Mislata

La Generalitat ofereix una nova seu per a ubicar els jutjats de Mislata
07/09/2016 -

La consellera de Justícia, Gabriela Brau, i l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, han presentat este dimarts el projecte per a traslladar els jutjats de la ciutat a una “sede digna”. Este és el qualificatiu que ambdós han empleat per a descriure la necessitat de concentrar els quatre jutjats de Mislata en un mateix local que reunisca les condicions per a albergar un servici públic com este.

Les noves instal·lacions compten amb més de 1.400 metres quadrats i estan ubicades en la plaça d’Espanya, amb accés també des del carrer Che Guevara, amb vista al parc de la Creu i el nou centre sociocultural la Fàbrica. La previsió de la Conselleria de Justícia és redactar el projecte d’execució i licitar les obres en sis mesos, cap a dins d’un any poder inaugurar els nous jutjats de Mislata.

La consellera Brau ha explicat este dimarts que esta ha sigut una de les seues prioritats perquè “la situació dels jutjats de Mislata és molt deficitària i les condicions d’insalubritat de les actuals instal·lacions són inadmissibles”. Amb este projecte, la Generalitat aconsegueix “acabar amb la dispersió de les seus judicials”, alhora que ofereix “un espai digne” que done resposta a les necessitats dels òrgans judicials i que oferisca, per exemple, “espais per a garantir la privacitat de les víctimes, que són l’anella més vulnerable del procediment penal”.

L’alcalde ha agraït el gest a la consellera Brau, perquè segons ha relatat, “feia cinc anys que exigíem els nous jutjats per a Mislata i la consellera va acceptar la nostra reivindicació al cap de dos dies de prendre possessió en el càrrec”. Bielsa ha reconegut que no ha sigut fàcil trobar uns locals d’estes dimensions a Mislata i ha tingut unes paraules de record per a “tots els veïns que en estos últims anys han patit la precarietat dels actuals jutjats i per als funcionaris del partit judicial de Mislata i en especial a les jutgesses, perquè han treballat en unes condicions manifestament millorables”.

Precisament les quatre jutgesses de Mislata han assistit este dimarts en representació dels prop de 80 treballadors públics que es traslladaran a la nova seu. La Conselleria els ha entregat hui els plans del projecte bàsic i en els pròxims dies consensuarà amb ells els detalls de la distribució de les noves instal·lacions. A banda de les condicions d’espai, lluminositat, ubicació i la resta d’avantatges que ofereixen estos nous locals, el canvi de seu judicial també reportarà a la Conselleria un estalvi econòmic, ja que segons ha explicat Brau, “per este local pagarem la meitat del que estem pagant per les tres seus judicials que tenim llogades. En uns anys haurem amortitzat l’obra”.

El partit judicial de Mislata consta de quatre Jutjats de Primària Instància i Instrucció (el nº1, 2, 3 i 4) , a més d’una Oficina del Registre Civil, un servici de notificacions i embargaments i una Oficina del Deganat. Totes estes dependències judicials estan repartides en tres immobles distints, ubicats en els carrers Antonio Aparisi i Blasco Ibáñez, que no reuneixen unes condicions mínimes de salubritat.

Des de fa anys, les denúncies dels professionals que treballen en estos jutjats han sigut constants, així com les queixes oficials de l’Ajuntament de Mislata, alertant del malestar de la ciutadania per la precària situació de les seus judicials. “Les nostres denúncies -conclou Bielsa- van caure en sac foradat durant anys fins al canvi de govern en la Generalitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 2 =