25n
25N
25N

La Generalitat llança el quart pla de millora de l'accessibilitat a edificis municipals amb una inversió de 4 milions d'euros

El director general d’Administració Local, Toni Such, destaca que des de 2018 s’han dedtinado 20 milions a aquest pla

La Generalitat llança el quart pla de millora de l'accessibilitat a edificis municipals amb una inversió de 4 milions d'euros
18/04/2021 -

El director general d’Administració Local, Toni Such, ha anunciat que aquesta setmana la Generalitat publicarà la quarta convocatòria del programa d’ajudes per a millorar l’accessibilitat dels edificis municipals en la Comunitat Valenciana.

“Per quart any consecutiu, la Generalitat llança aquest pla d’ajudes amb el qual els ajuntaments poden realitzar les obres necessàries per a garantir que totes les persones independentment de la seua mobilitat tinguen accés fàcil, senzill i adequat a edificis com la mateixa casa consistorial, els centres de majors o altres instal·lacions locals”, ha assenyalat Toni Such.

La convocatòria d’aquestes ajudes es publicarà aquesta setmana vinent i tindrà una dotació de 4 milions d’euros. La Generalitat finança amb fins a 150.000 euros les obres que es vagen a realitzar en el pròxim exercici en instal·lacions de caràcter municipal i que suposen l’eliminació de barreres arquitectòniques i la millora de l’accessibilitat a aquests.

El programa de la Direcció General d’Administració Local, dependent de Presidència, finança les obres entre un 45% i un 60%, depenent de la capacitat financera de l’ajuntament.

“Cal destacar que als ajuntaments que tenen menys d’un milió d’euros de pressupost anual a Generalitat els finança el 100% de l’obra, la qual cosa suposa donar un major suport financer als municipis més xicotets i que tenen major dificultat per a poder realitzar estàs accions”, ha assegurat el director general d’Administració Local.

Toni Such ha explicat que en els tres programes anteriors (2018, 2019 i 2020) es va realitzar una inversió de 16 milions d’euros, als quals cal sumar els 4 d’aquest exercici. “Això ha permés ajudar fins ara a 316 municipis que han presentat els seus projectes per a millorar els accessos als edificis municipals. La intenció és que enguany, amb el nou programa que iniciem ja la setmana vinent, puguen accedir al voltant d’un centenar d’ajuntaments nous”, ha assenyalat el director general d’Administració Local.

“El que pretenem és millorar la qualitat de vida dels ciutadans i sobretot la seua relació amb l’administració a través d’una accessibilitat adequada i que ningú, per impediments tant físics com d’un altre tipus, es puga veure privat de tindre uns serveis públics de qualitat”, ha conclòs Such.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + cinc =

museo prehistoria