caixa popular

La Generalitat ja ha reparat més de 300 quilòmetres de pistes forestals danyades pels temporals

La Generalitat ja ha reparat més de 300 quilòmetres de pistes forestals danyades pels temporals
06/10/2017 -

Els equips de treball encarregats de reparar els danys produïts pels temporals d’hivern ja han actuat en 310 quilòmetres de pistes i camins forestals. Es continua avançant, així mateix, en la reparació dels danys produïts en l’arbratge, d’acord amb l’encomana feta a Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus, SA (Vaersa), empresa pública que té encarregades estes actuacions en terrenys forestals gestionats per la Generalitat.

Les actuacions s’estan duent a terme en 17 comarques de la Comunitat Valenciana en un avanç progressiu, com ha destacat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en la seua compareixença en la Comissió de Medi Ambient de les Corts per a donar compte de la gestió en prevenció d’incendis i en matèria forestal.

Més de 30 operaris treballen en la reparació de pistes i camins forestals, tasca que es va iniciar a finals de maig passat i que continuarà en els pròxims mesos. La majoria dels danys ocasionats pel temporal han sigut despreniments aïllats de roques, grans despreniments de terres, reguerons en les pistes que impedeixen el trànsit, rebliment d’arquetes de passos d’aigua i caigudes d’arbratge.

A la província de Castelló s’ha actuat en 118,6 quilòmetres de pistes i camins de les comarques dels Ports i Alt Palancia. A Altura, Morella i Vallibona s’han conclòs els treballs (moviments de terres) i a Jérica i Zorita del Maestrazgo es troben molt avançats. A la província de València, les actuacions en pistes han acabat en 139,2 quilòmetres.

A la Foia de Bunyol, s’han finalitzat els moviments de terres a Buñol, i es troben pràcticament acabats a Siete Aguas i Yátova. A la Vall d’Albaida, Vall De i Camp del Túria també han conclòs, i a la Canal de Navarrés només falta part de la intervenció a Enguera-Bolbaite i Navarrés.

A la província d’Alacant són 52,25 quilòmetres de pistes i camins, els treballs de la qual han finalitzat en el comtat, Marina Baixa i Alt Vinalopó. Prossegueixen a Xixona i Plans.

El pressupost per a estes actuacions procedix del fons de Contingència 2017, que inclou 4.236.088 euros per a la reparació d’infraestructures forestals i 1.756.398 euros per a actuacions en arbratge.

Danys en arbratge

Pel que fa a aquestos últims, treballen prop de 60 persones. A la província de Castelló els treballs de fitació, descope i esbrancament estan acabats a falta d’uns en l’entorn de Sant Joan de Penyagolosa, que es troben pendents d’introduir la maquinària per a la trituració dels residus.

A la província de València també es troben molt avançats a Jarafuel, part de Chelva i Ayora, Requena i Fontanars dels Alforins, i conclosos en la resta. Aquest tipus d’operacions ja han acabat a Xixona, estan pròxims a finalitzar a Villena i prossegueixen a Beneixama, Tibi i Alcoi.

Cal recordar que, a més, ja des del mes de febrer, les brigades de la Conselleria -parcs naturals, Natura 2000 i Senda Verda- han estat treballant activament a pal·liar els danys del temporal en la mesura de les seues possibilitats i en diferents zones.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios