25n
25N
25N

La Generalitat integra Gandia a la Xarxa Xaloc d'oficines d'habitatge de la Comunitat Valenciana

La Generalitat integra Gandia a la Xarxa Xaloc d'oficines d'habitatge de la Comunitat Valenciana
07/08/2020 -

La Regidora d’Habitatge, Amparo Victoria, ha informat que l’Ajuntament de Gandia ha passat a formar part de la Xarxa de Municipis d’Oficines Xaloc, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana amb la finalitat de canalitzar totes les actuacions en matèria d’habitatge i rehabilitació urbana.

Victoria va assistir a la presentació de la xarxa D’Oficines d’Habitatge d’entitats Locals Xaloc, com a part del Projecte Pilot i una primera part de la implementació de l’experiència XALOC i inclosa en el Pla Hàbitat 20-30 de la Vicepresidència i Conselleria d’Habitatge i arquitectura bioclimàtica.

“En aquesta reunió, el conseller Rubén Martínez Dalmau ens va explicar l’objectiu que tenen aquestes oficines. En el cas de Gandia, consisteix en l’ampliació dels serveis que es presten en l’actualitat per l’Oficina Municipal de l’Habitatge amb l’objectiu de canalitzar les actuacions en matèria d’habitatge i regeneració urbana previstes per la Conselleria a la ciutat”.

Aquesta actuació es duria a terme mitjançant la signatura d’un conveni amb un any de validesa i amb possibilitat de ser renovat fins a quatre anys.

La quantitat de la subvenció ascendeix a 111.600 euros amb els quals es duria a terme la contractació d’un arquitecte/a a mitja jornada, un tècnic jurídic o advocat a més d’un administratiu, aquests dos últims a un 100% de la jornada laboral.

Amb aquesta ajuda l’Ajuntament de Gandia reforçarà més encara les estratègies públiques en matèria d’habitatge que s’estan gestionant en els últims anys i que la situen com a ciutat de referència en les polítiques de regeneració i renovació urbana.

Pertànyer a la Xarxa Xaloc permetrà posar en marxa la finestreta única on tota la ciutadania podrà accedir a informació sobre tota la gestió en matèria d’habitatge. A més, es tramitarà la gestió d’ajudes així com en la col·laboració de l’Ajuntament amb la Conselleria en matèria de l’exercici de tempteig i retracte sobre habitatges de protecció pública i en transmissions singulars.

En aquest context, cal fer constar el fort impuls que s’està duent a terme pel Departament d’Habitatge especialment durant el temps del COVID19 en què s’ha prestat assistència jurídica en les ajudes al lloguer i especialment en la gestió de les subvencions en matèria de rehabilitació, accessibilitat, eficiència energètica i RENHATA.

“La Xarxa Xaloc incorpora una inversió total de 2.737.116 € amb la qual es crearan 12 oficines a tota la Comunitat Valenciana que cobreixen el 52% de la població. Amb el temps la idea és arribar al 100% de la població valenciana amb la suma de més oficines de la xarxa Xaloc a tot el territori de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 13 =