25n
25N
25N

La Generalitat incorporarà als pressuposts de 2017 millores en la carrera professional del personal docent i administratiu de les universitats públiques

La Generalitat incorporarà als pressuposts de 2017 millores en la carrera professional del personal docent i administratiu de les universitats públiques
27/09/2016 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el Govern valencià incorporarà en els pressuposts de 2017 línies de millora que beneficiaran tant el Personal Docent i Investigador (PDI) com al Personal d’Administració i Serveis (PAS) de les universitats públiques valencianes.

En concret, s’inclouran línies específiques orientades a iniciar l’homologació de la carrera professional del PAS, d’una banda, i el reconeixement dels quinquennis de docència i els sexennis d’investigació del PDI laboral, d’una altra. A més, Puig també ha anunciat que els pressuposts del pròxim exercici arreplegaran “els acords que es vagen plasmant en el procés de negociació del conveni col·lectiu”, que s’iniciarà la setmana que ve.

El cap del Consell s’ha expressat en aquests termes durant l’acte d’obertura del curs acadèmic 2016-2017 en les universitats públiques valencianes, que s’ha celebrat en la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). En aqueix context, ha explicat que aquestes mesures en capítol de personal suposen un primer pas per a avançar en la consecució d’un “finançament estable” que permeta a les universitats “complir adequadament amb les funcions que la societat els ha assignat: la docència, la investigació i la transferència de coneixement”.

En aquest sentit, Ximo Puig ha admés que la Generalitat és conscient que “la universitat necessita més recursos” i, a fi de pal·liar aquestes mancances, ha mostrat la voluntat de dur a terme “una renovació profunda del marc de finançament” amb les universitats públiques valencianes.

D’aquesta manera, el president ha explicat que la Generalitat està mantenint reunions amb aquestes institucions acadèmiques “per a analitzar la situació de finançament del conjunt de la política universitària”, i ha avançat que elaboraran de forma conjunta “un nou Pla de Finançament ajustat a les necessitats actuals, ja que l’elaborat en 2010 mai es va arribar a aplicar”. No obstant això, ha lamentat que aqueix pla “ha de tenir un calendari d’aplicació lligat al canvi de model de finançament autonòmic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 9 =