caixa popular

La Generalitat i la UME realitzen un simulacre de resposta davant una emergència per inundacions

La Generalitat i la UME realitzen un simulacre de resposta davant una emergència per inundacions
21/09/2016 -

La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana d’Emergències, i la Unitat Militar d’Emergències (UME), realitzaran un simulacre en la Vega Baixa del Segura per a donar resposta a una potencial situació d’emergència declarada després d’unes inundacions.

En concret, el simulacre està ambientat en una gran inundació provocada per una situació de gota freda que provoca el desbordament del riu Segura al pas pels municipis de Bigastre i Oriola, afectant gran part dels seus termes municipals.

En l’exercici, que es realitzarà a partir de les 9.15 hores del pròxim dia 22 de setembre, participaran representants de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències; de la Direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals; Creu Roja Espanyola; SAMU, Consorci de Bombers d’Alacant; del Servei de Prevenció Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) Alacant; personal de bombers de l’Ajuntament de València i de la Confederació Hidrogràfica del Segura; Guàrdia Civil; Cos Nacional de Policia i Centre de Bussege de l’Armada, així com efectius de Protecció Civil i Policia Local dels ajuntaments afectats.

La UME col·laborarà amb personal d’intervenció del Tercer Batalló d’Intervenció d’Emergències (BIEM III) i del Batalló d’Helicòpters d’Emergències (BHELEME II), tots dos amb seu a Bétera (València), i del Regiment de Suport a la Intervenció en Emergències (RAIEM), situat a Torrejón d’Ardoz (Madrid).

La finalitat de l’exercici d’aquest simulacre és millorar el nivell d’instrucció i el grau d’ensinistrament de tots els organismes involucrats en la gestió de les emergències, així com estrényer els llaços de cooperació, cohesió i coneixement mutu de tots ells, fonamental per a afrontar una situació de risc d’aquestes característiques.

Durant el desenvolupament de l’exercici, es desplegaran els llocs de comandament avançat, tant del BIEM III com de la Generalitat, en els quals s’integraran tots els intervinents amb la finalitat d’ensinistrar i millorar les capacitats de comandament i control impulsant l’ocupació del posicionament compartit, com una eina de comandament i control fonamental en una situació de catàstrofe. Finalitzat l’exercici, es realitzarà una posada en comú per a obtenir les lliçons apreses d’aquest.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

Valencia orgullosa