caixa popular

La Generalitat fa públic el vot dels emigrants en les passades eleccions autonòmiques

18/07/2016 -

La Generalitat publica a la web de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats públiques els resultats de l’escrutini del vot CERA (Cens d’Espanyols Residents Absents que viuen a l’estranger) corresponent a les eleccions a Les Corts de 2003 fins a les últimes celebrades el 24 de maig de 2015.

El document aporta, de cada circumscripció (Alacant, Castelló i València) i del conjunt de la Comunitat Valenciana, les dades de participació, vots a candidatures, vots en blanc i vots nuls.

No obstant això, la gran novetat consisteix en la publicació dels vots obtinguts per cadascuna de les candidatures concurrents, per a cada procés electoral i circumscripció. Aquesta publicació de l’escrutini CERA suposa una mesura pionera en el conjunt d’Espanya.

En aquesta mateixa web ja es varen començar a publicar les dades corresponents a les subvencions per despeses electorals, abonades per la Generalitat amb motiu de la celebració de les eleccions a Les Corts, així com les dades de les subvencions per a despeses de funcionament dels partits polítics amb representació parlamentària.

Aquestes iniciatives s’han d’entendre com a publicitat activa, tal com recull la llei de la Generalitat de Transparència, Bon govern i Participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, és a dir, al servei de la transparència en l’activitat pública, oferint les dades a través dels canals de què disposa la Generalitat, en aquest cas la mateixa web de la conselleria.

Pel que fa a les dades del vot CERA, cal remarcar en primer lloc, l’acusat descens de la participació electoral, la qual ha passat del 22,32% registrat en 2007 a menys d’un 5% en 2011 i 2015, produït fonamentalment per la reforma de la LOREG en 2011 d’aquesta modalitat de votació i la seva conversió en voto rogat. Per altra banda, és significatiu, també en aquest període, l’augment espectacular del mateix cens CERA (un 60,67% des de les eleccions de 2007).

Finalment, i pel que fa als resultats de maig de 2015, la formació Podemos va ser la que més vots va obtindre en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 7 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris