caixa popular

La Generalitat estima que aquest estiu la xifra de turistes estrangers augmentarà un 10% respecte a 2016 i superarà àmpliament els 8 milions a final d'any

La Generalitat estima que aquest estiu la xifra de turistes estrangers augmentarà un 10% respecte a 2016 i superarà àmpliament els 8 milions a final d'any
10/08/2017 -

La Generalitat estima que el turisme internacional a la Comunitat Valenciana aconseguirà els quatre milions de visitants estrangers durant la campanya estival, una xifra que suposa un augment del 10% pel que fa a la de 2016 i, a la fi d’any, la xifra total superarà “àmpliament” els vuit milions de turistes.

Així ho ha indicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, i amb el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, amb l’objectiu de valorar la campanya turística estival.

Tal com ha indicat el cap del Consell, aquest exercici turístic “tornarà a deixar-nos xifres de rècord en nombre de visitants i en pernoctacions, a més de registrar una millora notable en la despesa dels turistes”.

En concret, les previsions contemplen que la despesa estimada dels quatre milions de turistes estrangers que arribaran a la Comunitat Valenciana entre juny i setembre pot superar els 4.000 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 12% respecte al mateix període de 2016.

D’altra banda, els turistes espanyols faran més de 8,7 milions de viatges a la Comunitat Valenciana, un 4% més que l’any anterior, i realitzaran més de 58 milions de pernoctacions en tot tipus d’allotjaments, inclosa la segona residència (un 5% més que en la campanya de 2016).

Del total de pernoctacions, 14 milions tindran lloc en establiments hotelers, mentre que l’oferta extrahotelera, és a dir, apartaments, càmpings i allotjaments rurals, registraran 11 milions, xifres que suposen uns increments del 5% i del 15% respectivament. Així, la Comunitat Valenciana serà, un any més, la destinació peninsular amb major ocupació de la seua planta hotelera i extrahotelera.

Puig ha destacat la xifra global prevista de 8 milions de turistes estrangers al llarg de 2017, una dada que, tal com ha explicat, mostra que el creixement que es registrarà respecte a l’any anterior es concentra en els mesos fóra de l’estiu.

Aquestes xifres, ha dit Puig, estan en línia amb els principals objectius del Consell en matèria turística: estendre l’activitat a tot l’any, incrementar la despesa total i millorar la percepció de qualitat de la destinació.

Balanç dels sis primers mesos

En els sis primers mesos de l’any, la Comunitat Valenciana ha rebut un total de 3,9 milions de turistes estrangers, la qual cosa suposa un increment del 18,4% respecte al mateix període de l’any anterior.

Quant a les pernoctacions, en el període de gener a juny, han crescut un 3,8%, fins a aconseguir els 12,6 milions de nits d’hotel. A elles se sumen els 7,8 milions de nits en allotjaments en el sector extrahoteler regulat, que han crescut un 11,5%.

Aquestes dades suposen un rècord de visitants i de pernoctacions en la primera meitat de l’any, la qual cosa representa l'”èxit” de la campanya de desestacionalització del turisme que té en marxa la Generalitat, ha puntualitzat Puig.

Regulació turística

El president ha insistit en la necessària “regulació, control i protecció en tot el referent a l’allotjament il·legal per a beneficiar als ciutadans, tant els residents com els que vénen, que han de tenir garanties i seguretat a l’hora de poder gaudir de la ciutat”.

“És evident que existia una falta d’equació en la regulació existent, per açò la llei valenciana de Turisme, Oci i Hospitalitat donarà resposta augmentant extraordinàriament la capacitat d’intervenció i la capacitat disciplinària”, ha concretat Puig, que ha assegurat que la campanya estival d’inspecció turística de l’Agència Valenciana del Turisme iniciada al juny “ja està donant els seus primers fruits”.

Així, les inspeccions realitzades han llançat un balanç que supera les 5.250 actuacions dutes a terme pels agents d’inspecció territorials i la Policia Autonòmica i, a més, ja s’han signat acords amb ajuntaments de municipis turístics amb l’objectiu de “reforçar les sinergies amb la Policia Local”.

En 2016 la Generalitat va obrir sis expedients sancionadors a plataformes de lloguer d’habitatges per comercialitzar apartaments il·legals, mentre que, en l’actualitat, l’Agència Valenciana del Turisme està incoant diligències prèvies que poden desembocar en l’obertura d’altres set expedients en aquest mateix sentit.

En l’actualitat, hi ha registrats 58.450 apartaments turístics a la Comunitat Valenciana, 12.000 més que a la fi de 2016. Serà entre els apartaments que es registren com a turístics on es realitzaran inspeccions aleatòries amb l’objectiu de comprovar que compleixen amb els requisits i estàndards.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + quinze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris