25n
Orgull
Orgull

La Generalitat establirà a partir de l'1 de juliol la recàrrega mínima de la targeta TuiN de Metrovalencia en cinc euros

Aquesta decisió té com a objectiu afavorir l’ús generalitzat d’aquest títol que funciona com una targeta moneder

La Generalitat establirà a partir de l'1 de juliol la recàrrega mínima de la targeta TuiN de Metrovalencia en cinc euros
21/06/2021 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) fixarà a partir del pròxim 1 de juliol l’import mínim de càrrega o recàrrega dels títols TuiN i TuiN Jove de Metrovalencia en cinc euros.

Amb aquesta reducció es pretén fomentar la utilització del servei de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana, en ser necessari un desemborsament menor per a l’adquisició d’aquest títol multiviatge, que ja ofereix actualment el preu per viatge més avantatjós per a desplaçar-se per la xarxa de Metrovalencia de 0,72 euros per una zona.

En 2020 la utilització de la TuiN es va concretar en més d’un de cada quatre viatgers, amb un 26,76% d’ús (22,18% en 2019).

Aquesta decisió ha sigut ratificada per l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) i publicada aquest dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). En la mateixa publicació es recull la regulació de les tarifes dels títols propis d’FGV per a viatjar per la xarxa de Metrovalencia, així com de les seues condicions d’aplicació, sense que s’haja incorporat cap modificació sobre preus o condicions d’ús.

El DOGV assenyala també que FGV ha de possibilitar l’adquisició de qualsevol títol o de l’aplicació de qualsevol de les reduccions de tarifa existents a les persones ciutadanes dels estats de la Unió Europea.

Respecte a les sancions econòmiques aplicables a les persones usuàries desproveïdes de títol de transport vàlid es manté en 100 euros, abonables en el termini de 30 dies naturals computables a partir de l’endemà al d’emissió del títol, amb un descompte per ràpid pagament del 50% si l’abonament es produeix en els primers 15 dies naturals d’aqueix període; en supòsits d’abonament immediat en el moment d’emissió del rebut corresponent a la indemnització se li aplicarà un descompte del 80% de l’import consignat.

Avantatges

El títol TuiN, en funcionament des de 2015, permet viatjar per tota la xarxa de Metrovalencia d’una forma còmoda i econòmica. Funciona com una targeta moneder, per la qual cosa l’import de cada viatge segons el nombre de zones recorregudes es descompta del saldo acumulat.

La càrrega o recàrrega es realitza en targetes sense contacte de Metrovalencia i és necessari validar en iniciar i en finalitzar el viatge (en el tramvia només es valida en iniciar el trajecte), així com en els transbords entre metro i tramvia, o viceversa.

El títol TuiN ofereix diversos avantatges comercials respecte als altres títols de Metrovalencia ja que la Zona D es considera com a Zona C (excepte Aeroport) i es poden realitzar fins a 60 validacions simultànies per a viatjar en grup amb el mateix origen i destinació.

A més el trajecte entre estacions contigües de dues zones diferents (inclosos els baixadors intermedis entre aqueixes estacions) es compta com una sola zona (a excepció del trajecte entre les estacions de Roses i Aeroport). Per exemple, amb aquest títol de transport únicament es paga una zona per a viatjar de Picassent a Torrent o de l’Eliana a La Canyada.

Al seu torn, les persones que utilitzen la TuiN en una targeta personalitzada de Metrovalencia disposen d’un límit de despesa mensual. Així, quan superen un determinat consum dins del mateix mes natural, segons el nombre de zones, la resta dels seus desplaçaments en el mateix mes són gratuïts, com en una targeta mensual; però, a diferència d’aquesta, si no s’arriba al límit de consum mensual solo es paguen els viatges efectivament realitzats, perquè el saldo disponible en la TuiN no caduca mai.

El límit de consum mensual perquè el titular de la targeta personalitzada viatge de manera gratuïta la resta del mes natural és de 41 euros per a una zona, 53 euros per a dues zones i 63 euros per a tota la xarxa. Fins que l’usuari abast aqueix límit, pagarà el preu complet del trajecte recorregut.

TuiN Jove

La TuiN Jove és un títol destinat a persones de fins a 30 anys (inclusivament) amb un preu un 15% inferior. La diferència de preu es fa efectiva en el moment de la càrrega o recàrrega de saldo, per la qual cosa tant el saldo consumit per viatge com el consum mensual de saldo necessari per a obtindre gratuïtat són els mateixos que en el cas del TuiN per al públic en general.

Per a adquirir aquest títol és necessari una targeta personalitzada específica TuiN Jove que pots sol·licitar en els Espais del Client i Punts del Client de Metrovalencia.

A més de la documentació habitual per a sol·licitar qualsevol targeta personalitzada cal adjuntar una fotocòpia del DNI, permís de conduir, NIE, passaport original en vigor, Llibre de Família (per als menors de 14 anys) o Carnet Jove de la Generalitat (acompanyat de DNI o equivalent).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − catorze =