caixa popular

La Generalitat engega un pla dotat amb 61,6 milions d'euros per a atraure talent i incentivar la tornada d'investigadors

La Generalitat engega un pla dotat amb 61,6 milions d'euros per a atraure talent i incentivar la tornada d'investigadors
23/05/2017 -

La Generalitat invertirà 61,6 milions d’euros entre 2017 i 2018 en el Pla Gent – Generació Talent, un programa destinat a incentivar la tornada d’investigadors que van abandonar la Comunitat Valenciana i a atraure nou talent mitjançant un conjunt de mesures dirigides a reforçar l’oferta científica en universitats i centres de recerca i a impulsar la innovació del teixit productiu i la creació d’empreses de base tecnològica.

Així ho ha explicat el President de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb el secretari autonòmic d’Educació i Recerca, Miguel Soler, i el d’Ocupació, Enric Nomdedéu, per a abordar els detalls d’este pla.

“Pla Gent – Generació Talent és la iniciativa més potent que ha desenvolupat mai la Generalitat per a incorporar el talent dels valencians i valencianes”, ha assegurat el cap del Consell, que ha indicat que este programa s’uneix a altres iniciatives destinades a fomentar l’ocupació, com són Avalem Experiència i el pla de Garantia Juvenil.

Amb les accions previstes, es pretén fer revertir la situació provocada per la pèrdua d’1.300 investigadors que van abandonar la Comunitat Valenciana entre 2011 i 2015 a causa de la crisi, una xifra que, tal com ha subratllat Puig, representa més del 10 per cent del capital científic valencià.

El Pla Gent – Generació Talent contempla 14 actuacions que s’articulen entorn de quatre eixos. El primer d’ells aborda l’excel·lència investigadora amb l’objectiu de neutralitzar la trucada “s’escapoleix de cervells”, oferir una oportunitat de tornada als qui han emigrat durant els últims anys i atraure nous talents des d’altres llocs del món perquè desenvolupen les seues recerques a la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el segon eix se centra en el suport als propis investigadors a través de mesures per a impulsar la seua contractació per part de les universitats públiques i els centres de recerca, i en la de doctors i doctores per al desenvolupament de projectes en empreses valencianes.

El quant al tercer eix, el focus està posat en el suport al talent de joves amb titulació i en l’emprenedoria científic i innovador, que inclourà ajudes directes a la recerca i el desenvolupament empresarial i a la creació d’empreses de base tecnològica.

Es tracta, tal com ha explicat el President, d'”un suport per a distribuir l’oferta científica disponible i les possibilitats de cooperació pública-privada en innovació”.

Finalment, el quart eix se centra en el reforç del talent per a la inserció laboral dels joves, a través de la seua formació en competències transversals com els idiomes o l’ús de les tecnologies de la informació; així com en la creació d’una plataforma informativa perquè aquells que es troben en un altre país puguen conéixer este programa i disposar d’una guia que els permeta planejar la seua tornada.

Pla Gent – Generació Talent “no és una meta, sinó que aspira a ser el detonant d’oportunitats per a una generació que vulgues i pot ser la palanca de canvi del nostre model productiu”, ha dit Puig.

En este sentit, ha assegurat que el Consell ha engegat este programa “per justícia”, ja que la joventut mereix que el seu esforç es transforme en resultats i perquè la societat necessita “a la generació millor formada de l’era de l’economia del coneixement”.

Este nou pla en matèria d’ocupació representa “un pas sòlid” cap al nou model econòmic en el qual treballa el Consell, “que necessita l’expressió generalitzada del talent”, ha conclòs el President.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − catorze =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris