La Generalitat dona llum verda al clúster tèxtil sanitari d'Ontinyent

Guardar

clustertextil1
clustertextil1

L'Ajuntament d'Ontinyent ha obtingut l'autorització preceptiva per part de la Generalitat Valenciana per a la constitució del Clúster Tèxtil Sanitari, el conglomerat industrial que impulsa l'especialització del tèxtil local vinculat a la sanitat. Des de l'Ajuntament d'Ontinyent, entitat impulsora juntament amb Ateval, s'han felicitat del suport del govern valencià al projecte recordant que aspira a convertir-se en un clúster "clau" en aquests moments perquè es donarà resposta tant a la crisi sanitària com a l'econòmica. L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, remarcava que "l'objectiu d'aquest clúster sanitari busca no dependre de tercers països i crear noves línies de producció per a la nostra indústria i així nous llocs de treball". Rodríguez ha agraït a la Generalitat aquest recolzament i, al mateix temps, ha animat a les administracions i els sectors comercials a comprar productes sanitaris fets a casa.

El conveni entre l'Ajuntament d'Ontinyent, al qual el consistori destinarà 300.000 euros els pròxims dos anys, i la patronal Ateval es formalitzarà el pròxim dilluns 6 de juliol amb la signatura de l'acord entre l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el nou president d'Ateval Pepe Serna.

D'una banda el clúster, baix la marca Tèxtil Ontinyent, ofereix diferents productes tèxtils sanitaris com mascaretes i EPI (Equips de Protecció Individual) certificats per al seu ús professional i quotidià en la 'nova normalitat' en la qual ens trobem actualment, i que requereix una major protecció de les persones davant el contagi de la COVID-19.

D'una altra banda es reforça el producte de proximitat, un valor afegit per al respecte mediambiental i que també repercuteix positivament en l'economia local d'Ontinyent. El producte elaborat a Ontinyent suposa la creació de nous llocs de treball i el manteniment de molts ja existents en un moment en què l'economia necessita un nou impuls després de la frenada que li ha suposat la pandèmia.

El clúster Tèxtil Ontinyent està conformat per almenys 15 empreses locals, amb una producció diària de 4 milions de mascaretes i altres productes, que han sabut reorientar la seua activitat cap al tèxtil sanitari però està oberta a altres branques del sector com maquinària o subministres. Malgrat ser un clúster local té vocació de creixement sempre de la mà de la Generalitat Valenciana, amb la qual podria ampliar-se a altres localitats i comarques, mantenint-se la ciutat d'Ontinyent com a epicentre. Ontinyent està considerada la capital de tèxtil valencià acollint la seu autonòmica de la patronal del sector Ateval i el futur Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

Destacats