25n
25N
25N

La Generalitat destina 1,3 milions d'euros per a la compra de material didàctic complementari per al desenvolupament de programes de compensació de desigualtats

La Generalitat destina 1,3 milions d'euros per a la compra de material didàctic complementari per al desenvolupament de programes de compensació de desigualtats
27/11/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la resolució per la qual es convoquen les ajudes per valor d’1,3 milions d’euros per a col·laborar en les despeses i en l’adquisició de material didàctic complementari necessari per al desenvolupament d’intervencions que permeten prevenir i compensar desigualtats educatives.

En concret, les ajudes es dirigeixen a centres docents que desenvolupen accions de compensació educativa o reducció de l’abandonament escolar programades en el seu Pla d’Actuació per a la Millora (PAM), en el Programa de Reforç per a 4t d’ESO (PR4), o en el Programa d’Aula Compartida per a ESO (PAC), així com per a unitats pedagògiques hospitalàries.

Els centres públics que podran accedir a les ajudes són aquells que imparteixen segon cicle d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Educació Especial i les unitats pedagògiques hospitalàries. Podran sol·licitar les ajudes en el termini de 10 dies hàbils des de l’endemà de la publicació de la resolució en el DOGV a través de l’Oficina Virtual per als Centres Educatius (OVICE) disponible en l’enllaç que es publicarà en la pàgina web https://oficinavirutal.gva.es/oficina_tactica/

Les ajudes es distribuiran en funció del tipus de programa que el centre tinga autoritzat. Així, en concret, els centres que hagen posat en marxa el Programa de Reforç per a 4t de l’ESO (PR4) podran rebre una aportació de 1.000 euros; els centres amb un Programa d’Aula Compartida (PAC) podran rebre 2.000 euros; i les unitats hospitalàries rebran 300 euros o 600 euros, en funció de si compten amb dos o més professors.

Quant a l’assignació per als centres que desenvolupen actuacions dins del PAM, es determinarà mitjançant una ponderació de criteris entre els quals figura el nombre d’alumnat amb necessitats de compensació educativa amb dependència d’institucions de protecció social, amb escolarització irregular per itinerància familiar o per abandons educatius reiterats, amb incorporació tardana al sistema educatiu, o pertanyent a minories ètniques o culturals amb situació de desavantatge social.

Les ajudes seran resoltes en el termini màxim de dos mesos, transcorregut el qual els centres consideraran desestimada la seua sol·licitud, si no s’ha notificat expressament la resolució expressa.

La setmana que ve es publicarà al DOGV la convocatòria de les ajudes dirigides a centres concertats del territori valencià per al desenvolupament de la compensació educativa i de programes per a la reducció de l’abandonament escolar. En concret, per al desenvolupament dels programes per a la reducció de l’abandonament escolar, per al curs 2016-2017, es dedicaran 394.318,00 euros, i per al desenvolupament de la compensació educativa 160.000,00 euros.

Cal destacar que amb aquestes ajudes, la Conselleria contribueix al desenvolupament que realitzen els centres d’actuacions que permeten prevenir i compensar les desigualtats educatives, perquè l’alumnat amb necessitats de compensació educativa puga fer efectiu el principi d’igualtat en l’exercici del dret a l’educació i, superant la situació de desigualtat, assolir els objectius que s’estableixen per a cada etapa educativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =