caixa popular

La Generalitat decreta emergència per nevades nivell zero en nou comarques de la Comunitat i demana extremar les precaucions en les carreteres

Les comarques afectades per aquest nivell d’emergència són Els Ports, L’Alt Maestrat, L’Alcalatén, Alt Millars i Alt Palància, a Castelló; El Racó d’Ademús i Els Serrans. a València, i L’Alcoià, a Alacant

La Generalitat decreta emergència per nevades nivell zero en nou comarques de la Comunitat i demana extremar les precaucions en les carreteres
06/02/2018 -

Carretera CV-478 aquesta vesprada

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha decretat l’emergència situació zero per nevades en les zones afectades per les precipitacions persistents que, en forma de neu, s’han produït en les últimes hores.

Així ho ha comunicat el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la reunió mantinguda per a informar-li de la situació en les comarques de l’interior de la Comunitat Valenciana.

El nivell zero d’emergència, tal com ve recollit en el procediment de nevades, implica que els efectes de la mateixa fan necessària la mobilització de recursos per a efectuar la neteja de vials. En aqueix sentit, l’Agència, en coordinació amb les tres diputacions provincials, consorcis de bombers i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha mobilitzat els recursos necessaris per a efectuar la neteja de dites vials.

A més de la situació d’emergència en aquestes zones, el Centre de Coordinació ha establit la preemergència per nevades nivell taronja a l’interior nord i interior sud de Castelló i ha difós a aquests municipis els butlletins d’informació especial en funció de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia.

Recomanacions a la població

Emergències demana precaució, especialment si es va a agafar el cotxe, per a desplaçar-se per les zones afectades per les nevades i recomana davant les previsions meteorològiques seguir comptes en xarxes socials i webs oficials, @GVA112 i www.112cv.gva.es i parar esment a les actualitzacions dels avisos, preemergencias o emergències vigents.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències s’han recordat algunes recomanacions per als conductors que hagen d’agafar el vehicle:

1)Planificar el desplaçament: informese de l’estat de les carreteres, de la ubicació de gasolineres i de la previsió meteorològica.
2) Circular per vies principals, preferentment de dia.
3) Si és possible, no viatjar solament.
4) Abans d’eixir, revisar l’estat del seu vehicle: pressió dels pneumàtics, els frens, les llums, la bateria, els nivells dels líquids i el dipòsit de gasolina (comprove que estiga ple).
5) Tenir les cadenes preparades i també els jupetins reflectors i els triangles de senyalització.
6) Portar un telèfon mòbil amb bateria.

En carretera:
1) Si comença a nevar, conduir amb suavitat; si és necessari, reduïsca la velocitat.
2) Si neva molt i bufa vent fort, parar el vehicle.
3) Encendre les llums d’encreuament i les de boira.
4) Augmentar la distància de seguretat.
5) Si les rodes patinen, desaccelerar sense frenar.
6) Si neva i es condueix un vehicle pesat, recorda que no està permès avançar a altres vehicles i que les autoritats poden restringir o limitar la seua circulació.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats