25n
25N
25N

La Generalitat col·labora amb el CGPJ per a detectar situacions d'especial vulnerabilitat en cas de desnonament o impagament de lloguer

La Generalitat col·labora amb el CGPJ per a detectar situacions d'especial vulnerabilitat en cas de desnonament o impagament de lloguer
15/11/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de detectar suposats de vulnerabilitat en cas de desnonaments o impagaments de lloguer.

A través d’aquest acord, s’estableix una línia de col·laboració entre ambdues institucions perquè cap persona en risc d’exclusió social perda el seu habitatge com a conseqüència d’un procés judicial per impagament de les quotes hipotecàries o d’arrendament.

“Hem d’establir mecanismes de control per a situacions de risc a fi que no hi haja cap valencià o valenciana a la Comunitat Valenciana que, com a conseqüència d’un procediment judicial, puga perdre el seu habitatge”, ha declarat la consellera de Justícia, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, qui també ha estat present en l’acte desenvolupat en el Palau de la Generalitat.

Com ha explicat la consellera, la signatura d’aquest conveni de col·laboració evidencia el “fort compromís” del Consell amb els drets de la ciutadania i compromet a la Generalitat a posar a la disposició dels jutges tota la informació en matèria d’assistència social.

D’aquesta manera, el Govern valencià haurà d’informar a l’òrgan judicial pertinent sobre l’organització, el funcionament i els recursos dels serveis socials i programes d’assistència social amb els quals explica l’Administració pública. Així mateix, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es comprometen a donar una resposta immediata i una tramitació urgent a les situacions d’especial vulnerabilitat i d’exclusió social detectades mitjançant aquest programa.

A més, es preveu la incorporació de les famílies desnonades als programes de reallotjament gestionats per l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Igualment, s’inclou un registre informàtic que permeta un estudi estadístic de les actuacions, la implicació dels col·legis d’advocats  i procuradors de la Comunitat en els objectius del conveni, així com la realització de fullets informatius i formularis destinats als ciutadans.

El conveni, d’aplicació immediata, inclou l’actuació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que també ha de participar en l’intercanvi d’informació referida a l’estructura dels programes d’assistència social propis dels diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + sis =