25n
25N
25N

La Generalitat ajuda als Grups d'Acció Local Pesquera amb 189.228 euros per a preparar estratègies de desenvolupament local

La Generalitat ajuda als Grups d'Acció Local Pesquera amb 189.228 euros per a preparar estratègies de desenvolupament local
15/11/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha assignat les ajudes preparatòries per a l’elaboració de les estratègies de desenvolupament local participatiu als candidats a Grups d’Acció Local Pesquera (GALP) per un total de 189.228 euros. A la convocatòria es van presentar vuit GALP (La Safor, El Maestrat, Albufera, La Marina, Almar, La Plana, Badia de Santa Pola i de Guardamar) i tots ells van ser seleccionats.

Aquestes ajudes formen part del pla financer assignat a la Comunitat Valenciana des del Fons Europeu Marítim i de la Pesca per a augmentar l’ocupació i la cohesió territorial, que compta amb 6.151.765 euros per al període 2014-2020. El total del pressupost es distribueix en un primer pagament per a la preparació de les estratègies i un altre capítol per a desenvolupar els projectes dins de les estratègies. El conjunt de les ajudes preparatòries ascendeix a 189.228 euros, amb el següent repartiment:

GALP La Safor (Gandia): 16.923 euros
GALP El Maestrat (Vinaròs, Peníscola, Benicarló): 29.230 euros
GALP Albufera (El Palmar, Silla, Catarroja): 18.461 euros
GALP La Marina (Dénia, Calp, Xàbia, Teulada): 30.000 euros
GALP Almar (La Vila Joiosa, El Campello, Benidorm): 26.923 euros
GALP La Plana (Castelló, Borriana): 23.845 euros
GALP Badia de Santa Pola (Santa Pola): 26.154 euros
GALP de Guardamar (Guardamar): 17.692 euros

Els costos d’ajuda preparatòria podran cobrir les despeses necessàries per a la creació de capacitats, la formació i l’establiment de xarxes amb la intenció de la preparació i posada en pràctica d’una Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu.

A més, la conselleria ja prepara les ajudes per a desenvolupar aquestes estratègies. Durant els pròxims 5 anys està previst realitzar convocatòries anuals per a assignar unes ajudes que s’estimen en prop de 6 milions d’euros. Els vuit grups treballaran en quatre estratègies segons la seua àrea d’actuació: l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) GALP La Safor, que inclou Gandia, El Palmar, Silla i Catarroja, la del GALP La Marina, que inclou Dénia, Calp, Xàbia, Teulada, La Vila Joiosa, El Campello i Benidorm, la del GALP La Plana, que inclou Castelló, Borriana, Vinaròs, Peníscola i Benicarló i la del GALP Bahia de Santa Pola (Santa Pola, Guardamar).

Totes aquestes estratègies comparteixen una sèrie d’objectius comuns centrats en la promoció, el foment i la comercialització dels productes de pesca, el desenvolupament del turisme pesquer, la promoció del patrimoni cultural i natural, l’estudi de la sostenibilitat pesquera artesanal i el seu impacte sobre el medi ambient. També, l’organització d’esdeveniments que fomenten la interacció entre les activitats pesqueres i la societat, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 8 =