25n
Orgull
Orgull

La Generalitat amplia les capacitats de l'App Web Família per a facilitar la comunicació amb els centres educatius en temps de pandèmia

La Generalitat amplia les capacitats de l'App Web Família per a facilitar la comunicació amb els centres educatius en temps de pandèmia
16/08/2021 -

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha ampliat la capacitat de la plataforma de comunicació Web Família, una eina que fa de nexe de comunicació entre el professorat i les famílies i que, davant la situació pandèmica, va ampliar les seues capacitats per a facilitar fins als 6,3 milions de missatges mensuals durant el curs lectiu 2020-2021.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de la DGTIC, i en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, va posar en marxa en el curs 2016-2017 l’App Web Família per a facilitar la comunicació electrònica entre famílies i alumnat, docents i centres educatius.

La plataforma és una de les eines de comunicació que actualment existeixen per a posar en contacte al professorat i les famílies i els alumnes en el procés de formació educativa a distància, fonamentalment en Infantil i Primària.

Per això, l’ús de Web Família es va veure impulsat per les necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19, que van promoure la seua utilització com a principal eina de comunicació en la comunitat educativa, per al que va caldre agilitar els tràmits d’accés.

“Ha sigut necessari reforçar les infraestructures de sistemes i comunicacions d’Educació i donar accés automàtic a tot l’alumnat a la plataforma. És a dir, a més de 500.000 alumnes i alumnes, quan abans tan sols accedien alguns milers de famílies que ho havien sol·licitat expressament”, ha explicat el director general de la DGTIC, José Manuel García Duarte.

L’objectiu d’aquesta acció és aconseguir la plena transformació digital del sistema educatiu valencià, concretament en matèria d’organització, planificació de tasques diàries, així com la de comunicació fluida entre tots els actors del sistema, aprofitant les tecnologies disponibles.

Des de la DGTIC consideren fonamental “mantenir una bona comunicació entre els centres i les famílies per a abordar aquesta la formació de l’alumnat, especialment dels més xicotets, així com qualsevol altra qüestió que puga sorgir” pel que han recomanat tant a les famílies com a tots els centres educatius, l’activació de Web Família: (consultar ací).

Web Família permet una comunicació fluida a través del correu electrònic que figura en la matrícula de cada alumne o alumna i al qual arriben avisos de les noves actualitzacions de material, disposat en la pàgina web del centre educatiu per a cada cicle, curs i etapa educativa.

En 2020, la DGTIC va dur a terme una sèrie de millores en l’eina, com la creació del format ‘app’ per a facilitar el seu ús des de mòbils i tauletes i que possibilita rebre notificacions ‘push’ directament en el dispositiu mòbil i no per correu electrònic. Durant les primeres setmanes després de decretar-se l’estat d’alarma, es van donar d’alta 200.000 nous usuaris i usuàries, superant les 400.000 persones connectades al sistema.

Així mateix, es va crear una nova versió web que incloïa millores en seguretat, subscripcions a novetats i la possibilitat de rebre missatges formatats i enllaços a documents compartits. Aquest format continua sent el més triat pels usuaris i usuàries.

De fet, segons les dades de la DGTIC, durant el curs 2020-2021 es van comptabilitzar 421.361 usuàries i usuaris amb activitat permanent, 308.492 a través de la web i 122.869 amb l’app’, dels quals 96.169 van fer ús de l’aplicació a través de Google Play, 25.700 d’Apple Store i al voltant de 1.000 a través de Huawei AppGallery.

Així, durant el curs 2020-2021, Web Família va enviar 42.795.205 notificacions, 16.598.723 a través de l’aplicació i 26.196.482 a través del correu electrònic, amb una mitjana de 4.279.520 notificacions mensuals.

Els mesos de major trànsit van ser gener i febrer, amb 6.322.316 i 5.355.371 notificacions respectivament, i el mes amb un menor trànsit va ser abril, amb 2.594.670.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =