25n
25N
25N

La FVMP reconeix les polítiques mediambientals de Gandia als III Premis al “Bon Govern”

La regidora de Gestió responsable del Territori, Alícia Izquierdo, ha recollit aquest matí a València, en nom de la ciutat dos dels 9 guardons en les categories de: “Transparència i Foment de la Participació”, per al projecte “Marxuquera Verda” i “Sostenibilitat Territorial” per al programa municipal “Xarxa d’Ecoescoles de Gandia”

La FVMP reconeix les polítiques mediambientals de Gandia als III Premis al “Bon Govern”
30/10/2020 -

Les polítiques de gestió, participació i educació mediambiental de Gandia dels darrers quatre anys han estat reconegudes en la tercera edició dels Premis al “Bon Govern”, que atorga la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, uns guardons adreçats a les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local.

Concretament, Gandia ha obtingut 2 dels nous guardons, en les categories de “Transparència i Foment de la Participació”, per al projecte “Marxuquera Verda” i a la “Sostenibilitat Territorial” per al programa municipal “Xarxa d’Ecoescoles de Gandia”. La regidora delegada de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, ha recollit els premis en l’acte que s’ha celebrat aquest matí al CCCC Centre del Carme Cultura Contemporània.

Marxuquera Verda
El projecte municipal “Marxuquera Verda”, és una eina creada a finals de 2018 per tal d’aglutinar el voluntariat interessat en col·laborar en la recuperació de l’espai cremat a l’incendi devastador de l’agost de 2018. També un mecanisme de comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania amb l’objectiu d’informar i explicar les mesures aplicades en la regeneració d’aquest important espai verd. Així com un mitjà per tal de recollir l’expressió de la gent i la participació ciutadana entorn als nostres paratges.

Un premi, ha assegurat Izquierdo, per a les més de 2.000 persones s’han involucrat en Marxuquera Verda. Amb un record especial per al seu antecessor en el càrrec i reconegut activista mediambiental, Xavier Ródenas, impulsor del programa premiat. També ha volgut nomenar els col·lectius i empreses que han format part d’ella, així com els 20 centres educatius de la Safor i la Vall d’Albaida que han participat en Marxuquera Verda.

Xarxa d’Ecoescoles de Gandia
Per la seua banda, la Xarxa d’Ecoescoles de Gandia és un programa pioner al territori valencià que integra més de 13 programes d’educació ambiental municipals, desenvolupats pel departament de Gestió Responsable del Terriori, en col·laboració amb el departament d’Educació i els centres educatius de la ciutat. La intenció de l’Ajuntament amb aquest projecte, nascut a principis de 2019, era unir les forces i compartir experiències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + catorze =