25n
25N
25N

La fundació esportiva treballa ja per a millorar la marató de València i consolidar-la com un esdeveniment esportiu de referència mundial

La fundació esportiva treballa ja per a millorar la marató de València i consolidar-la com un esdeveniment esportiu de referència mundial
23/11/2016 -

La Regidoria d’Esports, al capdavant de la qual hi ha Maite Girau, ha felicitat tots i totes els/les participants en la marató celebrada este diumenge, “i especialment als qui van aconseguir superar les seues pròpies marques”, alhora que es recorda que La Fundació Esportiva Municipal ha coordinat, juntament amb la SD Correcaminos i la Fundació Trinidad Alfonso, l’organització d’esta carrera que en la seua 36 edició va batre el seu rècord de participants, amb més de 19.000 corredors, i més de 8.500 en la 10K paral·lela. Igualment es destaca que la prova “va estrenar l’Etiqueta Or que acredita l’excel·lent organització i la seua simbiosi amb la ciutat”

“Sens dubte esta ha sigut la celebració esportiva més multitudinària de totes les que València acull durant tot l’any, i la més internacional. Ha suposat  una gran experiència per a la nostra ciutat i per a tots aquells participants en la carrera. Voldríem ressaltar que en estos esdeveniments esportius la tornada econòmica per a la ciutat és molt important”, ha declarat Maite Girau, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València.

Girau ha assenyalat que després de l’èxit del passat diumenge, tots els tècnics dels múltiples servicis implicats fan balanç i treballen ja en les possibles millores de la pròxima edició, ja que entre els requisits requerits per la IAAF per a aconseguir l’Etiqueta Or, a més dels esportius, figuren qüestions vinculades a l’organització de la prova, com la clausura del circuit a vehicles aliens a esta, avituallament específic per als primers classificats o ubicació de pantalles gegantes per a poder seguir el desenvolupament de la prova en directe, “funcions que assumix la Fundació Esportiva Municipal en representació de l’Ajuntament de València com a oficina tècnica en matèria esportiva”.

Espectacularitat i bon ambient 

La Fundació Esportiva Municipal, amb els seus tècnics d’infraestructures, s’ha encarregat de la coordinació de la ubicació i retirada de tanques, i també ha sigut part de les competències de l’organisme autònom de l’Ajuntament de València el treball conjunt amb els 400 efectius de la Policia Local que va haver distribuïts al llarg dels 42 quilòmetres 195 metres del traçat. D’altra banda, l’Oficina del Voluntariat Esportiu de la FEM va aportar 150 voluntaris que van formar el dispositiu que va coordinar el protocol de l’eixida de la prova.

Els tècnics del Servici Esportiu de la FEM van coordinar igualment un operatiu que va contribuir “al gran ambient viscut al llarg de tot el recorregut. Més de 42 quilòmetres plens de grups d’animació formats per comissions falleres –més de 30–, clubs esportius, federacions i associacions de diferent caràcter. En total, va haver-hi més de 190 punts durant tot el recorregut”.

En la part purament esportiva, els tècnics esportius de la FEM van fer possibles moltes de les activitats complementàries a la Marató València Trinidad Alfonso EDP, com va ser durant la jornada del dissabte la I MiniOlimpiada escolar del curs 2016/17 o el Mini Marató Mapfre, dos cites de l’esport escolar que s’han convertit en una autèntica referència en l’esport base de la nostra ciutat i que van congregar més 1.300 escolars per a practicar esport i viure l’experiència d’un dels esdeveniments més espectaculars de tots els que s’organitzen a la nostra ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =