La Fonteta tomba al líder de la Turkish Airlines Euroleague (103-99)

vlc-moscu
vlc-moscu

Victòria de prestigi per a Valencia Basket en un gran partit que es va decidir en els últims segons. Un excels Nando deColo va ser contrarestat per la parella Abalde-Dubljevic. La sang freda en els tirs lliures finals va deixar la victòria en la Fonteta.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Erick Green, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. L'escorta taronja va obrir el marcador amb un tir des de la mitja distància i encara que Pleiss va mantindre per damunt a l'equip taronja, un 2+1 de Clyburn i un triple de De Colo van posar per davant al quadre rus. Pleiss seguia fent mal en la pintura i Nando anotant des de fora, encara que una cistella amb addicional del center alemany i una cistella baix l’anella de Thomas posaven l'empat a 11 al pas pel minut quatre. Dos tirs lliures de l'alemany van allargar el parcial a un 7-0 per a donar dos d'avantatge a l'equip de casa abans d'un triple de De Colo. Dues accions individuals de Abalde van donar resposta a la cistella amb addicional de Vorontsevich per a tornar a empatar el partit i un ganxo de Will Thomas col·locava el 19-17 a dos minuts del final del primer quart. Clyburn va retornar l'avantatge a l'equip rus amb quatre punts seguits i San Emeterio ho va tornar a empatar, encara que dos tirs lliures de Higgins deixaven el marcador en 21-23 al final del primer quart.

Un triple de Dubljevic va obrir el segon acte i dos tirs lliures del capità Rafa Martínez van donar una renda de tres fins a una acció individual de Sergio Rodríguez. Bojan Dubljevic castigava en el pal baix a Makiev per a ficar en bonus a l'equip rus i dos triples seguits de San Emeterio i Abalde posaven el 34-25 al pas pel minut 14, després d'un parcial d'eixida de 13-2. Higgins va trencar el parcial atacant amb accions individuals al jove Josep Puerto, però Abalde i un 2+1 de Green defensaven la renda local. De Colo va arrapar quatre punts en pocs segons, portant a Vidorreta a parar el partit amb 39-34. Abalde va seguir fent valdre el seu avantatge portant-se prop de cistella als bases que li defensaven per a anotar i Sastre retornava els tirs lliures de Higgins i encara que Fridzon va acostar als seus a quatre, un triple de Abalde (14 punts en la primera part), un tir lliure de Erick Green i un altre de Doornekamp al costat d'una cistella baix l’anella de Thomas posaven per primera vegada la desena d'avantatge (49-38) abans d'una cistella de Higgins i un altra de De Colo per a deixar el marcador en 49-42 en arribar a l'intermedi.

L'eixida fulgurant de Clyburn amb quatre punts seguits va apretar el marcador i un 2+1 de Kurbanov, que a més suposava la quarta falta de San Emeterio, empatava el partit fins a un triple i un ganxo de Dubljevic per a trencar el parcial i posar el 54-49. Sastre des del tir lliure i un triple de Dubljevic que replicava al de Clyburn mantenien la renda i un ganxo després de rebot ofensiu del montenegrino suposava el 61-54 al pas pel minut 24. Vorontsevich i De Colo ho estrenyien de nou, i malgrat els tirs lliures de Rafa Martínez, un triple de Fridzon va posar a dos als russos. El capità es va inventar una canastra impossible, va tancar el rebot i va traure la antideportiva i va anotar un tir lliure per a defensar de nou l'avantatge i deixar-la en cinc punts. Green es va fabricar dues canastres seguides per a posar el 70-61, i encara que Clyburn va anotar un triple i una acció individual per a tornar a acostar-los a quatre, un triple del capità Rafa Martínez ho deixava en 73-66 amb deu minuts per jugar.

En l'últim acte, els àrbitres li van xiular dues faltes tècniques seguides a l'entrenador del CSKA Moscou Itoudis i Green va aprofitar els dos tirs lliures, la qual cosa unida a una cistella baix l’anella de Thomas va suposar el 77-66 amb un minut d'últim quart jugat. De Colo i Green van intercanviar tirs lliures i un triple de Green va posar el 82-68 al pas pel minut 32. Amb el CSKA pressionant a tota la pista, Sergio Rodríguez i De Colo van anotar sengles anelles passades, Clyburn va atacar el cèrcol i De Colo va anotar després de robatori per a baixar la renda valenciana a sis punts amb sis minuts per jugar. Thomas va trencar el parcial anotant després de rebot ofensiu i Sastre li va retornar l'acció individual a Clyburn per a deixar el marcador en 86-80 amb cinc minuts per jugar. Després d'un mat amb addicional a Higgins, els àrbitres van tirar del partit a Fernando San Emeterio per doble técnica i el CSKA es va posar a un amb la jugada de cinc punts (86-85 min.36). Pleiss va anotar a taula, Kurbanov va convertir una difícil safata i Rafa Martínez va clavar el triple per a posar de nou quatre a dalt a l'equip taronja. De Colo va convertir dos tirs lliures i Will Thomas es va penjar en l'altre costat, encara que després de dues fallades, Clyburn va retornar el mat en l'altre cèrcol. Abalde va fallar el triple i Higgins va empatar el partit a 93 amb poc més d'un minut per jugar. Dubljevic va traure la falta personal i va anotar els dos tirs lliures, el mateix que va fer De Colo en l'altre costat. 95-95 amb 45 segons per jugar. València Basket va jugar llarg i Abalde va clavar un triple per a posar tres a dalt a l'equip taronja amb 21 segons per jugar. Vorontsevich va fallar en la jugada d'estratègia i Will Thomas va assegurar el rebot, rebent falta ràpida i anotant els dos des de la personal. Fridzon va ficar el triple per a posar el 100-98 amb 7,5 segons per jugar. Després del temps mort, CSKA va fer falta ràpida sobre Dubljevic, que només va anotar el segon dels llançaments. Sastre va fer falta ràpida sobre De Colo, que va anotar el primer i va llançar a fallar el segon, entrant abans al rebot i donant la pilota a Valencia Basket amb 4,7 segons. Green va rebre la falta tàctica i va anotar els dos tirs lliures per a tancar la victòria taronja per un marcador de 103-99