25n
25N
25N

La Filmoteca i la Biblioteca Pública de València presenten 'Carol' dins del cicle 'La letra en la imagen'

La Filmoteca i la Biblioteca Pública de València presenten 'Carol' dins del cicle 'La letra en la imagen'
16/11/2016 -

Berlanga, el cicle de caràcter trimestral ‘La letra en la imagen’, amb la projecció de ‘Carol’ (2015), de Todd Haynes, basada en l’obra homònima de Patricia Highsmith.

La pel·lícula, que serà presentada en sala per José Antonio Hurtado, cap de Programació de la Filmoteca, podrà tornar a veure’s el dissabte 19 de novembre a les 22.30 hores, i el diumenge 20, a les 18 hores. Dilluns que ve 21 de novembre, el mateix José Antonio Hurtado, realitzarà en la Biblioteca Pública de València, a partir de les 19.00 hores, una anàlisi de les relacions entre la novel·la de Patricia Highsmith i l’adaptació de Haynes.

El cicle ‘La letra en la imagen’ aborda els vincles existents entre literatura i cinema amb un repàs per algunes de les millors obres literàries adaptades al cinema. Per a aquest últim trimestre del 2016 s’ha escollit ‘Carol’, una de les obres més atípiques de Highsmith pel seu contingut i una de les pel·lícules més celebrades de Haynes.

Ambientada a Nova York en els anys cinquanta, ‘Carol’ explica la història d’amor entre Therese Belivet (Rooney Mara), una jove dependenta d’una tenda de Manhattan que somia amb una vida millor, i Carol Aird (Cate Blanchett), una dona elegant i sofisticada que es troba atrapada en un matrimoni infeliç. ‘Carol’ és una novel·la de joventut que Patricia Highsmith va escriure sota pseudònim després de quedar-se brandada d’una clienta mentre treballava en uns grans magatzems. Hereva dels ‘woman’s films’ dels anys trenta i dels melodrames de Douglas Sirk, la pel·lícula de Haynes destaca per la seua cuidada posada en escena i la seua perfecció formal, però també pel duel interpretatiu entre Rooney Mara i Cate Blanchett.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + deu =