25n
25N
25N

La Filmoteca recupera el curtmetratge de Samuel Beckett amb Buster Keaton

La Filmoteca recupera el curtmetratge de Samuel Beckett amb Buster Keaton
17/11/2016 -

La Filmoteca projectarà hui, 17 de novembre, a les 18.00 hores, a la sala Berlanga, el curtmetratge ‘Film’ (1965), dirigit per Alain Schneider, escrit per Samuel Beckett i protagonitzat pel còmic nord-americà Buster Keaton. També es projectarà el documental ‘NotFilm (2015), de Ross Lipman, sobre el curt de Beckett i Keaton.

En col·laboració amb el Festival de Cinema Europeu de Sevilla i el Centro Galego de Artes da Imaxe, la Filmoteca recupera una pel·lícula de culte fonamental en la història del cinema: ‘Film’, l’únic projecte cinematogràfic del dramaturg irlandés Samuel Beckett, protagonitzat pel seu admirat Buster Keaton, que va morir un any després de rodar la pel·lícula. L’únic projecte cinematogràfic de Beckett, en el qual Buster Keaton és perseguit per la càmera, gira entorn d’una única qüestió filosòfica i metacinematogràfica: qui em mira?

La Filmoteca presenta la restauració d’aquest curtmetratge duta a terme aquest mateix any pel UCLA Film and TV Archive amb la col·laboració del British Film Institute. El prestigiós arxivista Ross Lipman, encarregat de la restauració, va investigar durant anys sobre el procés de creació de ‘Film’. El resultat de les seues perquisicions és el documental ‘NotFilm’ (2015). El documental no solament aporta testimoniatges d’amics i testimonis directes de l’aventura; també reconstrueix una seqüència inicial que va ser descartada, a més de rescatar fragments tallats i les proves i experiments visuals que va fer el director de fotografia, Boris Kaufman, germà del també cineasta Dziga Vértov. També s’afegeix una sèrie d’enregistraments de veu, conegudes pels experts, però fins ara no públiques, amb les discussions de l’autor irlandés amb el director de Film, Alan Schneider, i el productor, Barney Rosset.

El cicle es completa amb ‘El maquinista de la General’ (1926), de Buster Keaton, que podrà veure’s el dimarts, 29 de novembre, i el divendres, 1 de desembre, a la Filmoteca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =