25n
25N
25N

La Filmoteca inicia un cicle amb les deu millors pel·lícules de 2016

La Filmoteca inicia un cicle amb les deu millors pel·lícules de 2016
15/06/2017 -

La Filmoteca tanca la temporada amb un cicle que recupera les deu millors pel·lícules estrenades en 2016 i que continuarà després de l’estiu. Es tracta d’una selecció de títols realitzada a partir de les votacions dels crítics i crítiques de revistes especialitzades com ara ‘Caiman Cuadernos de Cine’, dirigido por Fotogramas o Cartelera Turia.

El cicle s’iniciarà el divendres 16 de juny, a les 22.30 hores, amb ‘Todos queremos algo’, en la qual Richard Linklater recupera el to desenfadat de la seua comèdia estudiantil ‘Movida del 76’ (1993), però sense deixar de fer un lúcid i nostàlgic retrat de la seua generació i de la societat nord-americana dels anys vuitanta, a través de les peripècies d’un grup d’estudiants, jugadors de beisbol, a punt d’ingressar a la Universitat de Texas.

Entre les set pel·lícules programades al juny i juliol, figuren ‘Kubo i las dos cuerdas mágicas’, de Travis Knight, una de les grans revelacions del cinema d’animació actual, i l’hongaresa ‘El hijo de Saúl’, l’òpera primera de Lazsló Nemes, premiada en els Oscar i al Festival de Cannes, que és una amarga reflexió sobre l’horror de l’Holocaust.

El cicle inclou també dues pel·lícules protagonitzades per dones madures que travessen un moment crític en les seues vides. Mentre en ‘Mia Madre’, l’italià Nani Moretti torna a oferir un relat amb molts elements autobiogràfics a través de la vida d’una cineasta amb greus problemes familiars, en ‘El porvenir’, dirigida per la jove directora francesa Mia Hansen-Lve, Isabelle Huppert interpreta el personatge d’una professora en crisi que està inspirat en la mare de la mateixa directora.

En aquesta selecció, el cinema oriental està representat per ‘Ahora sí, antes no’, del coreà Hong Sang-soo, que va ser premiada als festivals de Locarno i Gijón i que és una reflexió profunda, però també divertida, sobre l’ofici de cineasta. La primera part d’aquest cicle amb les millors pel·lícules de 2016 conclou amb ‘Paterson’, en la qual Jim Jarmusch torna a demostrar que és un dels grans autors del cinema independent americà.

Després de les projeccions de la Filmoteca d’Estiu durant el mes d’agost als jardins del Túria de València, al setembre podran veure’s en la Filmoteca de València ‘La muerte de Louis XIV’, d’Albert Serra; ‘La llegada’, de Denis Villeneuve; i ‘Elle’, de Paul Veerhoeven.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tretze =