caixa popular

La Filmoteca d'Estiu presenta la seua programació i les principals novetats de 2017

La Filmoteca d'Estiu presenta la seua programació i les principals novetats de 2017
20/07/2017 -

El director del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha participat en la presentació de la programació de la XVIII edició de la Filmoteca d’Estiu, que se celebra als jardins del Palau de la Música, del 28 de juliol al 27 d’agost. En l’acte també han intervingut la directora general de Gas Natural Cegas, Celestina López, i el cap de Programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado. L’acte ha comptat amb l’assistència del director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno.

En relació a les novetats de 2017, Abel Guarinos ha destacat que “la Filmoteca d’Estiu projectarà per primera vegada una pel·lícula en versió original amb subtítols en valencià. Es tracta de ‘Moonlight’, l’última guanyadora de l’Oscar a la Millor Pel·lícula, que clausurarà aquesta edició. És aquest un primer pas perquè la nostra llengua es vaja incorporant amb absoluta normalitat i naturalitat a l’agenda cultural que promou l’Institut Valencià de Cultura per als mesos d’estiu a la ciutat de València. Si en la cloenda tenim ‘Moonlight’, un drama social i una de les millors pel·lícules de 2016, en la inauguració projectarem ‘El acorazado Potemkin’, amb acompanyament de música electrònica en una iniciativa que pretén donar a conèixer els grans clàssics del cinema mut entre els joves”.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible. Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21.00 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

En 2017, la Filmoteca d’Estiu projectarà dotze pel·lícules en 27 sessions. En l’edició de 2016, es van projectar onze pel·lícules en 25 sessions amb una assistència de 14.856 espectadors i una mitjana de 594 espectadors per sessió. Des de la seua creació l’any 2000, la Filmoteca d’Estiu ha comptat amb 365.000 espectadors.

En aquesta edició, la Filmoteca d’Estiu s’inaugura amb una sessió especial en la qual es projectarà ‘El acorazado Potemkin’ (1925), de Sergei M. Eisenstein, coincidint amb el centenari de la Revolució Russa. Aquest clàssic del cinema mut es projectarà amb acompanyament de música electrònica a càrrec del duo Diamont Dancer. Amb aquesta iniciativa, es pretén difondre entre les noves generacions els grans clàssics dels inicis del cinema a través d’una manifestació cultural juvenil com ara la música electrònica d’avantguarda.

La resta de les pel·lícules s’estructuren en dos cicles. ‘Cinema de hui’ i el cicle temàtic ‘Carretera i manta’. Dins del ja tradicional ‘Cinema de hui’ es podran veure les últimes pel·lícules guanyadores dels Oscar, Goya i Premis del Cinema Europeu, entre les quals figuren ‘La ciudad de las estrellas (La La Land)’, de Damien Chazelle (sis premis Oscar); ‘Toni Erdmann’, de la realitzadora alemanya Maren Ade (sis premis Europeus) i ‘Tarde para la ira’, de Raúl Arévalo (quatre premis Goya). Per primera vegada es programa una pel·lícula amb subtítols en valencià: ‘Moonlight’, de Barry Jenkins, que va obtenir l’Oscar a la Millor Pel·lícula.

‘Carretera i manta’ és el títol del cicle temàtic d’aquesta edició que té la carretera com a referent, encara que no totes les pel·lícules del cicle siguen ‘road movies’ en sentit estricte. El cicle inclou pel·lícules de molt diverses èpoques i estils com els clàssics nord-americans ‘Las uvas de la ira’ (1940), de John Ford, i ‘El demonio de las armas’ (1950), de Joseph H. Lewis; ‘Week-end’ (1967), de Jean-Luc Godard; ‘El diablo sobre ruedas’ (1971), de Steven Spielberg; ‘Una historia verdadera’ (1998), de David Lynch; ‘Carol’ (2015), de Todd Haynes; i ‘Mad Max: Furia en la carretera’ (2015), George Miller. En la seua projecció del dia 6 d’agost, la quarta part de la sèrie ‘Mad Max’ comptarà amb l’actuació prèvia de Luna Negra, una associació sense ànim de lucre que realitza esdeveniments de temàtica postapocalíptica.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − nou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats