25n
25N
25N

La Filmoteca acull les projeccions per a acadèmics dels curtmetratges valencians 'Graffiti' i 'Oa'

La Filmoteca acull les projeccions per a acadèmics dels curtmetratges valencians 'Graffiti' i 'Oa'
30/11/2016 -

La Filmoteca ha acollit les projeccions per a acadèmics i premsa de ‘Graffiti‘, de Lluís Quílez, i ‘Oa‘, de Jaime Maestro, els curtmetratges valencians preseleccionats per l’Acadèmia de Cinema per als premis Goya. El director i el productor de ‘Graffiti‘, Lluís Quílez i Christian Grijalbo; i el director i el productor dOa‘, Jaime Maestro i Carlos Escutia, han assistit a les projeccions acompanyats pel director adjunt de CulturArts IVAC, José Luis Moreno.

L’Acadèmia de Cinema ha seleccionat 35 curtmetratges per a competir en la 31 edició dels premis Goya en les categories d’animació, documental i ficció. Una comissió formada per membres de la junta directiva de la institució, han seleccionat 10 títols per animació, 10 en l’apartat de documental i 15 en la categoria de ficció. Aquests curtmetratges podran ser votats en les pròximes setmanes per tots els acadèmics per a decidir els que, finalment, optaran als premis Goya. Els nominats s’anunciaran a la seu de l’Acadèmia el 14 de desembre i de seguida s’obrirà una segona ronda final amb els finalistes per a decidir els guanyadors dels premis. La segona ronda de votacions finalitza el 16 de gener. La gala dels Goya se celebra el 4 de febrer al Madrid Marriott Auditorium Hotel.

L’Institut Valencià de Cultura, a través de l’IVAC, ha organitzat una campanya de promoció en tres fases en el camí als Goya d’aquests dos curtmetratges. El 24 i 25 de novembre es va organitzar una projecció dels dos curtmetratges a la seu de l’Acadèmia a Madrid. També s’ha remès un CD promocional amb els dos curtmetratges per a remetre als acadèmics de tot el país que hagen acceptat prèviament rebre material de promoció. Finalment, s’ha organitzat una projecció a la Filmoteca perquè els acadèmics valencians puguen veure en pantalla les dues pel·lícules.

Produïda per PrimerFrameEscuela d’Animació, ‘Oa‘ està preseleccionat al premi al Millor Curtmetratge d’Animació en els Goya. ‘Oa‘ és un curtmetratge sense diàlegs sobre el viatge que emprenen dos xiquets després de la caiguda d’un estel fugaç a l’estepa de Mongòlia. Està realitzat per 16 alumnes de l’estudi i escola PrimerFrame sota la direcció de Jaime Maestro.

Graffiti‘, de Lluís Quilez, ha sigut preseleccionat per l’Acadèmia del Cinema de Hollywood dins de la categoria ‘Oscar al Millor Curtmetratge de Ficció’, al costat d’altres deu curtmetratges de tot el món. Coproduit per Ainur Films, ‘Graffiti‘ és un curtmetratge de ciència-ficció, ambientat en un món apocalíptic, en el qual un únic supervivent (Oriol Pla) descobreix que pot haver-hi algú més en la seua ciutat.

En el seu recorregut per festivals, ‘Graffiti‘ ha guanyat el premi al Millor Curtmetratge Europeu i el Mélies de Plata al Festival de Sitges, el premi al Millor Curt en els festivals de Santa Barbara i de Ciència Ficció de Boston, entre d’altres. ‘Graffiti‘ forma part del catàleg de promoció del curtmetratge valencià ‘Curts 2016′ i ha comptat amb les ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura, que es convoquen anualment a través de l’IVAC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 1 =