25n
25N
25N

La Universitat de Còrdova col·labora amb La Fe i dues empreses per a dissenyar un respirador mecànic

La Universitat de Còrdova col·labora amb La Fe i dues empreses per a dissenyar un respirador mecànic
03/04/2020 -

Els investigadors de la Universitat de Còrdova (UCO) José Ramírez Faz, Rafael López Luque i Manuel Torres Roldán, juntament amb un equip mèdic de l’Hospital la Fe de València coordinat pel doctor José Miguel Alonso i les empreses Darimo Carbon i Tecnikoa, han desenvolupat un respirador mecànic per a pacients amb coronavirus.

Segons ha indicat la institució universitària en una nota, el model, sobre el que es va començar a treballar el passat 20 de març, ja ha sigut testat amb èxit en un simulador i a partir d’aquest divendres es provarà en animals com a pas final per al seu ús en humans.

El prototip ja compta amb l’autorització de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana per a usar-se en models d’ovelles.

Així, el personal investigador de la Universitat CEU Cardenal Herrera durà a terme aquestes proves a l’Hospital Veterinari. Una vegada obtinguda l’homologació pertinent començarà la producció en sèrie i es publicaran els plans i el programari sota la filosofia ‘Open Source’, quedant disponibles gratuïtament.

Concretament, es tracta d’un respirador de turbina bilevel per a Ventilació Controlada per Pressió. L’objectiu del projecte, denominat ‘Acute-19’ i que s’està realitzant en un temps rècord, és el desenvolupament d’un dispositiu autònom que complisca tots els requeriments normatius.

L’equip de la Universitat de Còrdova ha desenvolupat la gestió electrònica del respirador, incloent-hi el programari i la sanforització dels paràmetres de control.

A diferència d’altres ventiladors que s’estan desenvolupant, el ‘Acute-19’ està basat en una turbina similar a la dels models comercials, que incorpora un conjunt de sensors i actuadors per a regular de manera exacta la pressió d’eixida d’aire que s’envia al pacient. Permet ajustar els paràmetres de pressió inspiratòria, com la variable de control, pressió expiratòria, freqüència respiratòria i la relació inspiració-espiració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 4 =