25n
25N
25N

La Fe acull un simposi internacional sobre llenguatge infermer i e-Salut

La Fe acull un simposi internacional sobre llenguatge infermer i e-Salut
24/03/2017 -

El director general de Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Rafael Sotoca, ha participat en l’acte d’inauguració del Simposi Internacional de les organitzacions AENTDE I ACENDIO, que se celebra del 23 al 25 de març en l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe.

El congrés, sota el lema “i-Salut i llenguatges infermers estandarditzats: recolzant la pràctica, avançant la ciència”, ha congregat a més de 250 infermeres de més de 21 països amb l’objectiu de debatre sobre la importància del llenguatge professional que utilitzen les infermeres per a descriure les seues cures i l’impacte que aquests tenen sobre la salut de les persones.

“Una reunió que convoca assistents tant de països europeus, com dels Estats Units o Japó, porta segur noves visions, noves perspectives i és una oportunitat excepcional per a ampliar coneixements, tant sobre l’ús del llenguatge estandarditzat com sobre les noves eines tecnològiques que utilitzem en el dia a dia de l’atenció sanitària”, ha assenyalat Rafael Sotoca.

Per la seua banda, Esperanza Ferrer, directora de l’Escola d’Infermeria, ha destacat la importància de l’esdeveniment en remarcar que “el desenvolupament i utilització d’aquest llenguatge específic” facilita determinar quins són les millors cures en determinades circumstàncies. Així, també la qualitat de la informació que s’arreplega en la història clínica electrònica, que gràcies a la utilització de termes definits i universalment acceptats, fan possible que la informació relativa a cures d’Infermeria puga ser compartida entre diferents centres assistencials, com a hospitals i centres de salut de diferents comunitats autònomes, com avui dia, i en un futur, entre centres de diferents països”.

Aquesta reunió internacional és possible gràcies a l’organització de dues importants associacions científiques, de recorregut similar i amb treball desenvolupat en paral·lel. D’una banda, l’Associació Espanyola de Nomenclatura, Taxonomies i Diagnòstic d’Infermeria (AENTDE), amb 25 anys d’experiència I, d’un altre costat, la Association for Common European Nursing Diagnoses, Interventions and Outcomes (ACENDIO). Ambdues organitzacions, en col·laboració amb l’Escola d’Infermeria, han donat preferència a aquells temes que contribueixen al desenvolupament professional i a la ciència infermera i que al·ludeixen especialment en aquesta ocasió al llenguatge infermer i la i-Salut en la pràctica clínica, la recerca i la gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − cinc =

museo prehistoria