25n
25N
25N

La falla Renaixement ja està plantada en el festival Burning Man

La falla Renaixement ja està plantada en el festival Burning Man
30/08/2016 -
El projecte Renaixement ja llueix en el festival més important i més gran del món d’art efímer i contemporani, el Burning Man. Els torrentins i ambaixadors d’aquesta iniciativa a Espanya, Miguel Arraiz i David Moreno, van anunciar el passat 27 d’agost la “plantà” de Renaixement en el desert de Nevada, un projecte que ha sigut possible gràcies a la col·laboració d’altres artistes i les comissions de falles, associacions i entitats de Torrent.
L’objectiu de la seua participació en el Burning Man és crear una xarxa mundial on les falles es vegen representades mitjançant un treball col·lectiu utilitzant un llenguatge contemporani i artístic. Una comitiva d’aquest festival va viatjar fins a València les passades falles per a conéixer de primera mà la tradició i els monuments fallers que omplen els carrers de València en la festivitat de San José i que guarden certa similitud amb el festival per la seua qualitat artística i la presència del foc. Per tot açò, Renaixement va aconseguir ser un dels set projectes becats fora dels EUA per a aquest festival.
Les comissions falleres de Torrent i les diferents associacions del municipi van col·laborar en la creació de la base del projecte, mitjançant el muntatge del mosaic de Nolla. Una peça d’aquest impressionant mosaic va ser lliurada fa uns dies per Miguel Arraiz i David Moreno a Crismon Rose, fundadora del Burning Man.
El mosaic de Nolla és la base de la pell fallera ideada per Miguel i David i creada amb l’ajuda de diferents artistes. La pell fallera, tota ella recoberta amb pa d’or, mostra la part més artesanal del projecte que transmet un missatge d’evolució ideat pels ambaixadors de les falles en aquest festival. El monument està il·luminat amb un espectacle de llums creat per Ledvisuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =