25n
25N
25N

La Falla Plaça Malva d’Alzira reivindica el valencià en el seu distingit ‘llibret’ Tro d’Avís

La Falla Plaça Malva d’Alzira reivindica el valencià en el seu distingit ‘llibret’ Tro d’Avís
08/02/2018 -

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquesta vesprada a la presentació del ‘llibret’ Tro d’Avís 2018, de l’associació cultural Falla Plaça Malva d’Alzira. Una publicació que en els darrers anys ha estat mereixedora de diferents premis i reconeixements en concursos d’aquest gènere, i que compta per present edició amb una col·laboració escrita de Maria Josep Amigó.

L’acte començarà a les 19:30 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira i servirà, a més, per a lliurar el guardó d’Or 2018 a Edicions Bromera, en la persona de Josep Gregori, per la dedicació i treball de l’editorial en fer més lliure i més gran la cultura valenciana.

Junt a Tro d’Avís 2018 es presentaran les guies didàctiques que des de fa anys acostumen a acompanyar el ‘llibret’. Enguany porta per títol «Amb la llengua fora», el qual ha estat dissenyat com una campanya de promoció del valencià. Per aquest motiu, la seua part principal s’ha estructurat en set capítols que corresponen a cadascuna de les set vocals de que consta el valencià. El resultat és un ‘llibret’ coherent, àgil i, sobretot, divertit i entretingut. Un treball, en definitiva, crític i amb un missatge d’esperança en favor del valencià.

L’acte estarà presentat per l’actriu i mestra Imma Guerrero, per i l’actor Carlos Galiana, a més de comptar amb la col·laboració de la també periodista Àngels Hernández.

El ‘llibret’ com a segell d’identitat

L’associació cultural Falla Plaça Malva, fundada l’any 1983, és coneguda per la qualitat dels seus ‘llibrets’. Des dels seus inicis s’ha distingit per l’edició d’aquest tipus de publicacions, com així ho corroboren els nombrosos premis atorgats.

Valga com a exemple, el primer lloc aconseguit al concurs de ‘llibrets’ que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, per a l’ús i promoció del valencià, així com premis a nivell de revistes literàries com ara el “Pensat i fet” o el primer premi del concurs de llibrets que convoca la Junta Local d’Alzira.

Els ‘llibrets’ d’aquesta comissió sempre han comptat amb la col·laboració de figures reconegudes en el món de la literatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 12 =