25n
25N
25N

La EPSAR aprova la congelació del cànon de sanejament per 2017

La EPSAR aprova la congelació del cànon de sanejament per 2017
27/10/2016 -

El consell d’administració de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) ha aprovat aquesta tarda el projecte de pressupost per a l’any 2017, la revisió del cànon de sanejament i el programa d’obres anual. La reunió ha estat presidida per la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

La EPSAR ha acordat congelar per segon any consecutiu la tarifa del cànon de sanejament que es cobra amb el rebut de l’aigua. Tal com ha declarat la consellera, aquesta mesura, que suposa un gir respecte als increments de tarifa de l’anterior govern, “afavorirà a més de dos milions de llars a la Comunitat Valenciana”. El cànon es va utilitzar per pagar alguns esdeveniments i obres que no tenen a veure amb el sanejament i depuració, com la Expo Zaragoza 2008.

També s’ha aprovat el Pla d’Obres per 2017. El volum total d’obra que es preveu executar per a l’exercici proper és de 19,4 milions d’euros. En cas d’executar-se íntegrament, contribuirà a la creació de més de 500 llocs de treball. Així mateix, el consell ha donat el vistiplau al pressupost del 2017, que ascendeix a 278,53 milions.

Per la seva banda, el consell de participació, integrat per una àmplia representació de col·lectius socials i institucionals i en reunió prèvia al consell d’administració, ha tractat les següents qüestions:

– La situació de les poblacions de menys de 500 habitants que encara no compten amb planta depuradora (s’ha adonat que es va a actuar en 20 municipis).

– El tractament conjunt dels subproductes líquids o semilíquids d’elevada càrrega orgànica generats en algunes indústries i els fangs que es produeixen en el procés de depuració. Amb això, la EPSAR redueix el cost d’explotació de les seves plantes i les empreses solucionen el problema ambiental i econòmic que els suposa la gestió d’aquest tipus de subproductes.

– La possibilitat de desenvolupar una política de difusió tant de les bones pràctiques en l’ús de l’aigua en les llars com dels beneficis ambientals que s’obtenen gràcies al cànon que paguen els ciutadans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + setze =