caixa popular

La diversitat cultural

22/05/2017 -

La plaça de la Verge de València va ser l’escenari, dissabte passat , 20 de maig, dels actes del Dia de la Diversitat Cultural, que se celebra per segon any consecutiu, amb la participació de grups de diferents països.

La nostra ciutat compleix, d’esta forma, amb l’aprovat per Nacions Unides l’any 2001. Fins a l’any passat no s’havia dut a terme pràcticament gens en la nostra ciutat.

Va ser el Grup Municipal Ciutadans en el consistori valencià, qui a través d’una moció presentada al ple, va promoure estos actes. El tripartit va presentar una alternativa que, modificava molt lleument el nostre plantejament.

L’essència d’esta iniciativa: comprendre el valor de la diversitat cultural i ajudar a millorar la convivència.

Molts es preguntaran en què es basa la diversitat cultural. Doncs, senzillament, es basa a posar en valor el patrimoni comú de la humanitat. Fa referència a la fusió de cultures emanada al llarg de la història sense que cap poble perda la seua essència, tal com indica en les seues consideracions Nacions Unides.
Ens congratulem que, finalment, esta jornada de la diversitat cultural siga una realitat, encara que ens queda un plantejament en el tinter: la celebració d’una cavalcada amb la participació dels diferents països per a difondre la seua cultura i tradicions.

Engegar esta cavalcada contribuiria a donar a conéixer costums, música i indumentària d’altres cultures, a afavorir la integració intercultural, a fomentar el valor que la diversitat cultural ofereix sense perdre la seua pròpia essència, així com a millorar la convivència entre els ciutadans de les diferents cultures.

Esperem que el tripartit s’adone que actes com el citat ajuden a acostar la convivència entre els ciutadans de diverses cultures residents en una mateixa ciutat. Els nascuts en les diverses poblacions i els qui han arribat a València per treball o qualsevol altra circumstància.

València sempre ha sigut, i serà, terra de cultures. Esperem que altres ciutats de la Comunitat Valenciana seguisquen l’exemple de l’Ajuntament de València i promoguen actes en el dia de la Diversitat Cultural.

Esta jornada va ser, doncs, un dia de trobada on les diferències polítiques van quedar aparcades per a fer un front comú amb la finalitat d’aconseguir una millor convivència.

M’alegre pels qui van acudir a la plaça de la Verge de València durant la jornada vespertina del dissabte 20 de maig per a conéixer totes i cadascuna de les cultures que conviuen en una ciutat oberta a tots. La nostra ciutat.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris