caixa popular

La directora territorial de Sanitat entrega els diplomes que acrediten la formació de 42 noves matrones

La directora territorial de Sanitat entrega els diplomes que acrediten la formació de 42 noves matrones
19/05/2017 -

La directora territorial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, María Teresa Cardona, ha entregat els diplomes en els que s’acredita la formació en Enfermeria Obstétric-Ginecològica (Matrones) a 42 nous professionals, pertanyents a la XVIII Promoció d’esta especialitat, en uns actes de clausura que s’han celebrat durant ahir i hui, organisats per l’Unitat Docent de Matrones de la Comunitat Valenciana.

En les dos jornades s’han presentat els 12 treballs d’investigació en equip tutorizar d’esta XVIII promoció, que formen part de la metodologia docent, que es completa en la formació, durant dos anys, en tècniques presencials i semi-presencials, d’evaluació contínua.

La formació teòrica està conformada per un total de 3.600 hores lectives, impartides íntegrament en la EVES per l’Unitat Docent de Matrones de la Comunitat Valenciana, que pertanyen al programa formatiu oficial de l’especialitat.

Aixina mateix, en la formació pràctica es realisa una série de rotatoris, baix la supervisió de tutores i tutors, en hospitals, centres de Salut i centres de Salut Sexual i Reproductiva de la Comunitat Valenciana.

L’equip de docents, que durant dos anys forma a les i els especialistes en Enfermeria Obstétrico-Ginecológica, està conformat per matrones, ginecòlecs/as, pediatres i especialistes en cada una de les matèries impartides, tots ells pertanyents a 16 hospitals de la Comunitat.

La professió de Matrona està reconeguda per l’Organisació Mundial de la Salut (OMS) i l’Unió Europea i està regulada en un perfil competencial específic i una formació harmonisada en tots els estats membres.
Aixi mateix, cal senyalar que la professió de matrona està reconeguda internacionalment en tots els sistemes sanitaris i es considera una figura clau en l’atenció integral a la dòna durant les distintes fases del seu cicle vital: salut reproductiva, climaterio, sexualitat, embaràs, part i puerperi.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dotze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris