25n
25N
25N

La Diputació valora en 41.650 euros els danys causats per les pluges de desembre en l’Horta Nord

Els desperfectes es concentren a Burjassot, que ha sol·licitat l’assistència de la Corporació provincial per a poder reclamar l’ajuda que cobrisca les incidències en el pavelló cobert municipal

La Diputació valora en 41.650 euros els danys causats per les pluges de desembre en l’Horta Nord
08/02/2017 -

La Diputació ha valorat els danys provocats per les pluges del passat temporal de desembre en el municipi de Burjassot en 41.650 euros. Es tracta de l’únic municipi de la comarca de l’Horta Nord que ha sol·licitat l’assistència de la institució provincial per a preparar l’informe que remeta a la convocatòria d’ajudes de la Generalitat Valenciana. “La Diputació ha volgut avançar-se i ajudar tècnicament als municipis afectats pel temporal, amb la finalitat d’agilitar la sol·licitud d’ajuda a altres institucions”, ha assenyalat Conxa Garcia, diputada d’Assessorament Municipal.

Els desperfectes a Burjassot es concentren en el pavelló cobert municipal, en el qual s’han detectat danys per filtracions d’aigua en la façana i la coberta de la instal·lació, principalment en les juntes de fusteria amb el mur, en les del bloc de façana amb l’estructura de formigó, en les de l’estructura metàl·lica de coberta i en les de coberta amb panells, en la zona d’al voltant dels aireadors.

Entre les actuacions necessàries per a la seua reparació s’inclou el tractament de les juntes del mur amb l’estructura, la instal·lació de goterons metàl·lics i la pintura de les zones danyades, segons han determinat els tècnics locals i provincials.

 

Fins a 40 municipis sol·liciten ajuda

Un total de 40 municipis pertanyents a 12 comarques han sol·licitat l’assistència tècnica a la Corporació provincial per a la valoració de danys pel temporal de pluges que va assotar els passats mesos de novembre i desembre a la província, amb l’objectiu que puguen sol·licitar i rebre les ajudes convocades per diferents institucions, tal com havia anunciat el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, en la visita realitzada al lloc de comandament avançat d’Algemesí al desembre.

L’àrea d’Assessorament Municipal de la Diputació va remetre una carta als municipis valencians en la qual s’oferia als ajuntaments assistència tècnica per a la redacció de memòries d’estimació de danys, un dels requisits per a accedir a les ajudes que el Govern de la Generalitat va anunciar, en un acord publicat en el Diari Oficial el 27 de desembre de 2016.

Per a donar cobertura i assistència tècnica a aquests municipis, l’Àrea d’Assessorament Municipal ha contractat a una empresa d’enginyeria per a realitzar el treball en 25 municipis de la província, mentre que de l’estimació de danys dels altres 15 s’han encarregat els tècnics provincials i els de els ajuntaments.

Les demarcacions amb major nombre de sol·licituds han sigut la Ribera Alta, el Camp de Morvedre, Valle de Ayora-Cofrentes i la Vall d’Albaida. Els municipis tenien de termini fins al 5 de gener per a presentar les sol·licituds d’assistència a la Diputació, amb una primera estimació de danys, ja que el període per a poder optar a les ajudes de la Generalitat Valenciana acaba el pròxim 1 de març.

D’aquesta manera, i tal com arreplega el text publicat en el DOCV, en el qual s’especifica la possibilitat que les diputacions provincials donen suport d’assessorament en estimació de danys, la institució provincial mostra el seu suport als municipis de la província, sent conscient dels “nombrosos danys materials que han patit els nostres municipis”, tal com ha assenyalat la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia. “L’important ara és complir amb el termini marcat per la Generalitat i és el que estem fent”, ha conclòs la responsable del Servei d’Assistència Tècnica als Municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − deu =

museo prehistoria