25n
25N
25N

La Diputació ultima les millores en l’Avinguda de la Mar de Bellreguard i avança la resta d’obres en carreteres de La Safor

La Corporació provincial destina enguany més de 850.000 euros a la millora de les comunicacions en diferents municipis de la comarca. Els diputats Seguí i Femenía visiten les obres

La Diputació ultima les millores en l’Avinguda de la Mar de Bellreguard i avança la resta d’obres en carreteres de La Safor
14/09/2017 -

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, i el de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenía, han visitat la comarca de La Safor per a interessar-se per les actuacions que la Diputació de València està impulsant en la comarca en matèria de carreteres i tractar directament amb els alcaldes l’avanç dels projectes en marxa, com el de l’Avinguda de la Mar de Bellreguard, on aquesta setmana han començat els treballs de renovació del ferm a fi de tenir la via a punt per a l’inici de les festes.

L’actuació de Bellreguard és un ambiciós projecte de reforma d’una de les vies més emblemàtiques de la població, el pressupost global de la qual d’execució supera els 400.000 euros i que està finançat pràcticament íntegrament amb fons de la Diputació de València. Finalitzada ja l’ampliació de les voreres, la qual cosa augmentarà l’accessibilitat de l’avinguda, i renovat el mobiliari urbà, la institució provincial ha iniciat el reasfaltat de tota la travessia, en la qual un dels aspectes més destacables és l’ús d’una malla especial antifisures que permetrà absorbir l’impacte dels vehicles sobre el formigó i evitar l’aparició d’esquerdes en el ferm.

“Es tracta d’una tècnica que no sol ser d’ús habitual en les vies urbanes, però que, tenint en compte la transitabilitat de l’avinguda, s’ha considerat apropiat utilitzar en aquesta actuació per augmentar la seua durabilitat”, ha declarat el titular de Carreteres, qui ha recordat “l’aposta constant que s’està duent a terme en l’àrea per la innovació i per l’aplicació de noves tècniques que redunden en una major qualitat de les obres executades”.

En aquest sentit, Seguí ha citat com a exemples els nou asfalts, més duradors i menys contaminants, que es van aplicar en les últimes actuacions executades de la demarcació d’Alzira o el propi programari de gestió desenvolupat per l’àrea de Conservació, que ha suscitat l’interès d’altres administracions espanyoles i estrangeres.

Per la seua banda, l’alcalde de Bellreguard, Joan Marco, ha destacat “la millora que suposarà, no solament des del punt de vista estètic, sinó també de l’accessibilitat, i per tant de la seguretat de tots els veïns i veïnes”, el nou disseny de l’Avinguda de la Mar una vegada estiga completament finalitzada. Una cosa que, com ha recordat, es podrà comprovar ja en aquestes festes, doncs aquesta travessia serà escenari de l’Entrada de Moros i Cristians de la setmana vinent.

 

Nous projectes a L’Alqueria de la Comtessa i Rafelcofer

En la seua visita a La Safor, Pablo Seguí i Voro Femenía s’han acostat també fins a L’Alqueria de la Comtessa, municipi del que és alcalde Femenia, qui ha aprofitat per a traslladar al responsable de Carreteres les necessitats de L’Alqueria a l’hora d’abordar la remodelació de la connexió de la rotonda d’accés de la N-332 al municipi. Una actuació en la qual estan implicats el Ministeri de Foment i la Diputació de València i que el primer edil considera important que es faça de manera que se seguisca facilitant als veïns l’accés per als vianants a la zona comercial annexa.

En la trobada ha estat també present l’alcaldessa de Rafelcofer, Irene Furió, qui s’ha interessat per l’estat dels treballs per a la realització de la variant que permetrà traure el trànsit de la CV-679 del casc urbà. Seguí ha explicat que, una vegada realitzat el projecte bàsic, en aquest moment es troba en fase de licitació la redacció del projecte constructiu. “La nostra intenció és que en 2018 es puga redactar i iniciar la fase d’adquisició dels terrenys necessaris per al desenvolupament d’aquesta nova via”, ha declarat el titular de Carreteres.

 

Font d’en Carrós

D’ací, els diputats s’han traslladat a la Font d’en Carrós, on al costat del seu alcalde, Pablo Puig, han estat veient l’adequació i millora de la seguretat vial executada en el Camí a Oliva, que ha sigut sufragada amb una ajuda de 65.000 euros de la Diputació de València. Puig ha aprofitat aquesta visita per a traslladar a Seguí la necessitat d’executar una actuació major en una de les zones de corbes més conflictiva d’aquesta carretera: “De moment hem renovat la senyalització d’advertiment i hem col·locat biondes de protecció, a més de pilons en altres punts de la via, però convindria realitzar també una remodelació del traçat d’aquestes corbes, per a suavitzar-les i rebaixar la seua perillositat”, ha explicat el primer edil de Rafelcofer, qui s’ha compromès a lliurar als tècnics de la Diputació de València un estudi d’aquest projecte a fi que, malgrat no tractar-se d’una via de titularitat provincial, la institució puga valorar la seua realització.

 

Ador i Vilallonga

Seguí i Femenia també han visitat les actuacions de millora del ferm realitzades en la CV-685, en els termes de Vilallonga i Ador, municipi aquest últim on també s’ha remodelat la intersecció de l’Avinguda Constitució a fi d’augmentar la seguretat vial en eixe punt. Aquestes actuacions formaven part del projecte de millores funcionals de les carreteres de la demarcació de L’Alcúdia de Crespins, que en la comarca de La Safor han suposat una inversió de 568.000 euros i han servit per a escometre altres obres en CV-682, CV-600 i CV-678, en els termes municipals de la Font d’en Carrós, Rafelcofer, Simat de la Valldigna i Oliva.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020