La Diputació treballa per a implantar de forma progressiva la llengua de signes en el Col·legi Luis Fortich

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, es reuneix amb l'equip directiu del centre, Fesord i el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, per abordar el full de ruta del projecte

Guardar

luis-fortich-1
luis-fortich-1

Implantar de forma progressiva l'ensenyament de la llengua de signes en el Col·legi Luis Fortich, dependent de la Diputació de València. És el principal objectiu de la reunió mantinguda entre la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, l'equip directiu del centre, la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord) i el director general de Política Educativa, Jaume Fullana.

Després de l'experiència pilot del curs passat en la qual es van llançar cursos d'iniciació a la llengua de signes dirigits fonamentalment a pares, mares i professorat, Fesord ha proposat introduir a poc a poc l'aprenentatge d'aquesta llengua en el centre, al que l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer s'ha sumat. A partir d'ara s'obri un període en el qual membres del centre elaboraran un projecte viable que es traslladarà a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

El col·legi IVAF-Luis Fortich està declarat Centre d'Integració Preferent per a alumnes amb deficiència auditiva. Promou l'educació i el progrés acadèmic dels alumnes normo-oïdors i sords, fomenta la seua integració social i tracta de ser un referent en l'educació del xiquet sord, adaptant la resposta educativa a les diferents situacions soci familiars i a les característiques individuals de l'alumnat. En cada classe assisteixen xiquets i xiquetes amb deficiències auditives amb els altres escolars, afavorint la seua integració.

No obstant açò, tal com ha assenyalat la diputada Mercedes Berenguer, “malgrat els indubtables avanços i de l'esforç realitzat en el centre, és necessari fer un pas més, incorporant l'ensenyament de la llengua de signes, la qual cosa seria molt útil perquè la incorporació d'aquests alumnes siga encara més efectiva”. Precisament en eixa línia va la proposta de Fesord i en aquesta direcció es treballa ara des de la direcció del centre perquè la llengua de signes estiga més present i ajude al fet que les barreres de comunicació desapareguen.

Destacats