25n
25N
25N

La Diputació subvenciona projectes de 14 entitats esportives i 30 joves promeses de l'Horta

Als clubs, que rebran un total de 203.200 euros, se sumen els 30 joves beneficiaris d’una ajuda econòmica per al desenvolupament de la seua carrera com a esportistes d’elit

La Diputació subvenciona projectes de 14 entitats esportives i 30 joves promeses de l'Horta
10/11/2016 -

L’Àrea d’Esports de la Diputació de València acaba de resoldre dues noves convocatòries de subvencions dirigides de forma específica als clubs i entitats esportives valencianes, en virtut de les quals 14 organitzacions de l’Horta rebran enguany un total de 203.200 euros per a la promoció i el desenvolupament d’activitats en l’àmbit de l’esport. Al costat d’elles, s’ha resolt també la convocatòria destinada a esportistes d’elit, que en aquest exercici arribarà a 65 joves valencians, 30 dels quals són veïns de l’Horta.

La Diputació de València va decidir enguany reconduir cap a la transparència les ajudes concedides als clubs i entitats esportives valencianes, que fins aleshores es gestionaven directament a través de l’empresa pública. Per a açò, des de l’Àrea d’Esports es van definir les diferents línies d’acció susceptibles de ser subvencionades i es van establir els requisits a exigir als beneficiaris, a partir de la qual cosa es van generar tres procediments de pública concurrència: un dirigit a clubs d’elit per a la realització de la temporada 2015/2016, un altre per a clubs i entitats esportives per a les despeses derivades del desenvolupament de la seua activitat esportiva, compra de material, lloguer de pistes o participació en tornejos no oficials, i un tercer la realització d’esdeveniments esportius especials, extraordinaris o anuals.

Per a la diputada d’Esports, Isabel García, aquesta quantitat “és una demostració palpable del suport cap a les organitzacions i els joves que, amb la seua activitat, contribueixen a la promoció de l’esport de base i dels valors que li són inherents, una tasca a la qual ells dediquen importants esforços, tan personals com a econòmics i que resulta fonamental per a la nostra societat”.

Les convocatòries que ara s’han resolt han sigut la dirigida a clubs d’elit i la destinada a l’organització d’esdeveniments extraordinaris. En aquesta última, destinada a la promoció i desenvolupament d’esdeveniments esportius considerats de gran rellevància, fonamentada aquesta en la seua repercussió social i alt nivell dels esportistes participants, les entitats beneficiàries són a l’Horta Nord, el Club de Pesca de Puçol i El Club de Bàsquet l’Horta Godella; a l’Horta Sud, Catarroja Unió Esportiva; i a l’Horta Oest, el Club Handbol Mislata, el Club Atletisme Torrent i el Club de Pescadors Esportius d’Alaquàs.

En total, aquestes entitats rebran 60.200 euros; les majors ajudes les rebran el club d’Alaquàs, al qual s’han concedit 30.000 euros, i el Bàsquet Godella, 15.000 euros. La resta d’organitzacions rebran subvencions que oscil·len entre els 2.000 i els 6.000 euros.

Per la seua banda, la línia dirigida a clubs d’elit té per objecte subvencionar l’activitat d’aquelles organitzacions que acrediten “gran rellevància”, atenent els  resultats en competicions oficials, la  repercussió social o el nivell dels seus integrants, i que el seu objectiu principal fora la participació en una competició esportiva oficial. Sobre la base d’açò, a l’Horta Nord seran beneficiaris d’aquestes ajudes el CTT Pobla de Farnals, el Club de Gimnàstica Rítmica L’Almara i l’Associació Club Aerobic Montcada. A l’Horta Sud, el Club d’Escacs de Silla i a l’Horta Oest, el Club Esportiu Futsal Torrent, el Club Alaquàs Caiac Polo, el Mislata Club de Futbol i el Club d’Atletisme Fent Camí Mislata.

Aquest últim també ha resultat beneficiari en la línia creada per a l’organització d’esdeveniments esportius, però la incompatibilitat entre ambdues subvencions fa preveure que opte per la concedida com a club d’elit, que ascendeix a 60.000 euros. Aquesta és una de les ajudes de major quantia en una convocatòria que distribuirà entre les entitats de l’Horta un total de 143.000 euros.

 

Ajudes a esportistes d’elit

Amb el mateix objectiu de dotar de transparència i publicitat a les subvencions que rebien els joves valencians que participen en competicions esportives d’alt nivell, es va decidir crear, al costat de les anteriors, una quarta convocatòria d’ajudes específica per a aquests esportistes d’elit.

Les ajudes que ara s’han resolt van destinades a la cobertura de les despeses derivades de la temporada 2015/2016 d’aquells joves majors de 18 anys “que acrediten gran rellevància esportiva atenent els seus resultats en competicions oficials, fonamentada en la seua repercussió social i alt nivell, els objectius principals del qual siguen desenvolupar una competició esportiva oficial d’àmbit autonòmic, nacional o internacional reconeguda per la federació esportiva corresponent, majors de 18 anys”.

Segons la resolució, enguany es beneficiaran d’aquestes ajudes un total de 65 joves. D’ells, 13 són atletes de l’Horta Nord, 4 de l’Horta Sud i altres 13 de l’Horta Oest. Aquests joves rebran un total de 44.200 euros en ajudes que oscil·len entre els 400 i 6.000 euros i que serviran per a sufragar les despeses derivades del desenvolupament de la temporada esportiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 6 =