25n
25N
25N

La Diputació reconeix el treball de Xàtiva, Pilar Gil Cabedo, l'Associació per la Coeducació i Hilando Vidas en la lluita contra la violència de gènere

El comité de expertas del área de Igualdad de la corporación provincial

La Diputació reconeix el treball de Xàtiva, Pilar Gil Cabedo, l'Associació per la Coeducació i Hilando  Vidas en la lluita contra la violència de gènere
14/06/2019 -

L’Ajuntament de Xàtiva, la jurista de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, Pilar Gil Cabedo, l’Associació per la Coeducació i el projecte ‘Hilando  Vidas’ són les guanyadores i guanyadors de la quarta edició dels Premis Celia Amorós, creats per la Diputació de València per a reconéixer i visibilitzar el treball de persones, institucions i col·lectius socials en la lluita contra la violència de gènere.

El comité d’expertes de l’àrea d’Igualtat de la Diputació, del qual formen part 25 professionals de reconegut prestigi, entre elles fiscals en matèria de violència de gènere, psicòlogues, regidores d’Igualtat, caps i coordinadores d’àrea en institucions i oficines d’atenció al delicte, policies, i tècniques i agents locals, ha seleccionat a les premiades i premiats d’aquest any, en un certamen ja consolidat que porta el nom de la filòsofa i teòrica del feminisme Celia Amorós, una de les padrines de les polítiques d’Igualtat de la corporació provincial.

Aquest grup d’expertes, del qual forma part la diputada d’Igualtat, Isabel García, s’ha reunit aquesta setmana per a decidir els guanyadors de la present edició dels Celia Amorós, entre els quals es troba l’Ajuntament de Xàtiva, un dels membres fundadors de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació.

La trajectòria d’aquest consistori té certs paral·lelismes amb la de la corporació provincial, ja que en 2015, com va succeir en la Diputació, Xàtiva va crear la Regidoria d’Igualtat i la va dotar de pressupost i personal propi. L’aposta per aquesta política transversal basada en la igualtat ha portat a l’ajuntament de la capital de La Costera a introduir la perspectiva de gènere en tots i cadascun dels plecs que s’han signat durant la legislatura, a més dels programes i activitats de sensibilització que s’han posat en marxa des de l’antic espai multiusos, convertit a casa dels Dons.

En la categoria de col·lectius socials, el reconeixement ha estat per a l’Associació per la Coeducació, que té com a principal objectiu la formació en Igualtat del professorat i alumnat, a través de jornades, videofòrums i altres activitats. Un dels projectes destacats d’aquesta associació és ‘Cortometrajes por la Igualdad ‘, que porta 11 anys seleccionant i creant materials audiovisuals per a la sensibilització i conscienciació en l’erradicació de la violència contra les dones.

El col·lectiu ofereix eines al professorat i alumnat per a treballar en la prevenció de la violència masclista i en la lluita per aconseguir una igualtat efectiva i real entre dones i homes. D’aquest projecte neix ‘Cortometrajes por la Diversitad’, una iniciativa subvencionada per la Diputació per a prevenir qualsevol de les discriminacions per raó d’orientació o identitat sexual a les aules.

TEIXINT CONSCIÈNCIA

‘Hilando vidas ‘ és un projecte d’art col·laboratiu basat en la visió femenina del món, amb una intenció reivindicativa. L’objectiu principal d’aquest col·lectiu femení de les Alcubles, a la comarca dels Serrans, és fer visibles a les dones i la seua manera d’entendre la vida, denunciant la desigualtat i situacions de discriminació, violència i explotació de les quals poden ser víctimes.

Aquest grup humà ha aconseguit dignificar el paper de la dona rural i fer públiques les seues reivindicacions a través del vehicle de l’art, teixint les façanes d’edificis públics en contra de l’explotació sexual i la violència de gènere i en defensa de la maternitat.

Múltiples formes de visibilitzar la lluita per la Igualtat i contra qualsevol tipus de violència sobre la dona, des de la gestió pública fins a l’art altruista, passant per l’educació audiovisual. I també en l’àmbit de la jurisprudència i l’atenció psicològica, en el qual trobem a Pilar Gil Cabedo, jurista de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte de València.

La lletrada, especialista en violència de gènere i víctimes especialment vulnerables, considera que mentre el problema no siga una prioritat per a la societat, les i els professionals que treballen en aquest àmbit “no poden fer més que posar pegats”.

“(…) Ella no sap res, només que un dia li va triar, o ell a ella, això és incert ara, va crear un món de petons, i que les seues paraules hui la copegen, quan no els seus punys”, escriu en un dels seus articles la guanyadora del premi Celia Amorós 2019, una professional que treballa cada dia perquè les víctimes no vegen en els jutjats un terreny hostil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − tres =

escalante
Informacion coronavirus
escalante