25n
25N
25N

La Diputació presenta el primer congrés nacional "Mujeres y Deporte"

28/03/2017 -

La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, presentarà aquest dimecres el primer congrés d’àmbit nacional sobre dones i esport, organitzat per la Diputació de València en col·laboració amb el Màster de Gestió Esportiva de la Universitat Politècnica de València (UPV), l’organització Nosaltres Esportistes i la gestora Emtesport.

La pròpia Isabel García, el director del màster, César Iribarren, i la directora tècnica del congrés, Maravillas Aparicio, explicaran als assistents el programa i la composició que tindrà l’esdeveniment, que tindrà lloc el 31 de març i 1 d’abril en el saló d’actes de l’edifici Nexus (6G) de la Politècnica, i que ja compta amb 330 inscripcions. “Afortunadament s’ha avançat i cada vegada es visibiliza més el paper de la dona, però és cert que quant a la situació entre l’esport masculí i el femení, les dones estem actualment en una situació com podrien estar els homes en els anys 70”, ha remarcat la diputada d’Esports.

El congrés comptarà amb una ponència marc impartida per la psicòloga i consultora esportiva Ainhoa Azurmendi, i el programa es desenvoluparà a través de cinc taules redones centrades en l’àmbit d’actuació en matèria d’esport per part de les institucions públiques, els mitjans de comunicació, les entitats esportives, les universitats i les pròpies esportistes. Així mateix, les entitats esportives i institucions explicaran què estan fent en les seues respectives comunitats quant a l’esport femení.

A més, el congrés comptarà amb la presència d’esportistes de renom com la judoka Ana Carrascosa, la jugadora de waterpolo Jennifer Pareja i l’atleta Ana Montañana, que narraran les experiències més destacades de la seua trajectòria. “El sentit del congrés és corregir aquestes diferències i posar sobre la taula quina és la situació actual”, ha afirmat la diputada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 4 =

museo prehistoria