25n
25N
25N

La Diputació posa a la disposició dels ajuntaments energia procedent de fonts renovables

Bartolomé Nofuentes: “Se trata de un paso importantísimo de respeto por el medio ambiente, alineado con los objetivos de la nueva Corporación”

La Diputació posa a la disposició dels ajuntaments energia procedent de fonts renovables
09/02/2017 -

La Diputació de València posarà a la disposició dels ajuntaments la possibilitat de realitzar un consum íntegrament procedent de fonts renovables. La Central de Serveis Innovadors i Sostenibles de la institució provincial ha incorporat a la seua oferta a l’empresa Watium SL, el subministrament de la qual procedeix exclusivament d’energies netes.

“Quina manera millor que oferir als ajuntaments la possibilitat d’un consum energètic procedent de fonts renovables. Es tracta d’un pas importantíssim de compromís amb el medi ambient, alineat amb els objectius de la nova corporació”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, àrea a la qual pertany aquest servei.

La fi de la Central de Serveis Innovadors és agrupar els processos d’adquisició de béns i serveis per a tots els ajuntaments que així ho desitgen, aconseguint dos objectius principals: la simplificació del procediment administratiu municipal, i l’estalvi de costos gràcies a l’economia d’escala que permet les compres agrupades.

Des de l’arribada del nou equip de Govern a la corporació provincial, es va plantejar la necessitat que els productes que s’oferiren a través d’aquest servei no foren solament els més competitius des d’un punt de vista econòmic, sinó que s’inclogueren també criteris socials, incorporant empreses locals coneixedores del territori i compromeses amb el medi ambient.

Així mateix, es va apostar per la innovació en aquest departament amb l’engegada d’una eina electrònica que facilitara la contractació dinàmica, amb la creació d’un catàleg electrònic a la disposició dels ajuntaments per accedir a la compra de béns i serveis de manera telemàtica, una iniciativa amb la qual la Diputació de València es posava en primera línia en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Amb la inclusió de criteris socials i mediambientals “es fa un pas més”, en paraules de Nofuentes, “perquè tots els ajuntaments de la província que ho desitgen puguen optar a la compra d’energia procedent de fonts renovables”. Un objectiu que entronca amb les línies marcades per l’Àrea de Projectes Europeus que dirigeix el diputat, en la qual s’ha apostat des del primer dia pel suport a iniciatives que fomenten la reducció de CO2 i la petjada de carboni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =