25n
25N
25N

La Diputació participa en uns tallers infantils per a visibilitzar la diversitat sexual i la identitat de gènere

L’últim trimestre de l’any, s’han dut a terme un total de 20 jornades en els centres educatius de cinc municipis valencians

La Diputació participa en uns tallers infantils per a visibilitzar la diversitat sexual i la identitat de gènere
14/12/2017 -

La Diputació de València, a través de l’àrea que dirigeix la diputada Isabel García, ha col·laborat durant aquests mesos amb el Programa Nagore, en unes jornades dirigides a menors d’entre 6 i els 9 anys, que representen una ferma aposta des de l’àrea d’Igualtat de la Diputació per la sensibilització i l’educació en la igualtat de gènere i en el respecte a la diversitat corporal, familiar i sexual des d’edats primerenques.

Aquest projecte, desenvolupat pel programa Nagore durant l’últim trimestre de l’any, s’ha dut a terme en un total de 20 jornades en els centres educatius de cinc municipis de la província de València; el CEIP Verge Del Remei de Castelló de Rugat, el CEIP Mare De Déu Del Patrocini de Foios, el CEIP Més De Tous de La Pobla de Vallbona, el Col·legi Rural Agrupat Alt Carraixet d’Olocau i el CEIP Taquígraf Martí de Xátiva. Els tallers han tingut una durada de dues hores i mitjanes i han participat un total de 318 menors.

En aquesta primera edició s’ha aprofundit sobre qüestions relatives a la igualtat entre homes i dones, per a ajudar a contrarestar la socialització diferencial de la qual són objecte, en major o menor mesura (a través de les cançons, sèries, pel·lícules, la família…).

Així mateix s’ha treballat, mitjançant recursos adaptats al seu període evolutiu, les bones i les males relacions de parella. I, d’altra banda, en relació a la diversitat, amb la finalitat de fomentar valors i referents positius, han pogut conéixer la diversitat familiar existent, altres realitats corporals de persones que no encaixen en el sexe binari, la identitat de gènere transsexual i la seua diferència, en relació a què és l’orientació sexual.

El programa ha tingut un gran acolliment entre el professorat dels cinc col·legis que han participat en aquesta iniciativa, que han valorat de forma molt satisfactòria aquestes jornades, considerant que els continguts han sigut nous, interessants i adequats a l’edat i interessos dels i les menors. Amb una metodologia dinàmica, els recursos didàctics de la qual i activitats (curts, contes, dibuixos, llecs, teatralitzacions, pluja d’idees, debats,…) han permés poder captar molt bé la seua atenció i ha facilitat que pogueren exposar les seues idees i reflexionar molt entorn de les qüestions treballades.

A més, per a donar continuïtat als continguts treballats s’ha proporcionat al professorat recursos didàctics de suport per a l’aula, amb la finalitat de facilitar a l’alumnat, que les experiències de reflexió activa promogudes i els aprenentatges adquirits es consoliden en major mesura.

Programa Nagore

El programa Nagore pretén promoure la igualtat entre homes i dones, prevenir la violència de gènere i la violència homolesbotransfóbica, mitjançant la creació d’espais de reflexió i intercanvi d’experiències i coneixements, que permeten incorporar valors i actituds basades en la igualtat i el respecte.

Aquest projecte naix amb l’objectiu de contribuir, de forma específica en l’àmbit educatiu, a l’aplicació efectiva de la prevenció i sensibilització social davant el fenomen de la violència de gènere i donar a conéixer diferents realitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − deu =

Valencia activa
bombers
Valencia activa