caixa popular

La Diputació, molt present en les celebracions del 9 d'octubre

Més de 2500 persones visiten els tresors de la Diputació en les jornades de portes obertes

La Diputació, molt present en les celebracions del 9 d'octubre

La Diputació de València va preparar per a estos dies activitats per a tota la família pensant, sobretot, a seguir donant a conéixer esta institució tan valenciana. La casa de tots els municipis va obrir les seues portes el passat 5 d’octubre per ensenyar tant les seues instal·lacions a tot aquell que s’acoste com els tresors que fins al moment estaven ‘ocults’. Des que començaren els actes més de 2500 persones ja han gaudit del patrimoni i les obres d’art de la institució. Qui no haja pogut acostar-se fins a la Plaça de Manises tindrà temps de gaudir de les exposicions ‘Coneix la Diputació’ i ‘Memòria de la Modernitat’ fins diumenge que ve, 15 d’octubre. img_3274Tal com assenyalava el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “primer presentem el cartell i anunciem l’obertura del Palau de la Diputació i les exposicions doncs tenim clar que no es pot voler allò que no es coneix pel que volem mostrar tot el patrimoni. A més, ara tots els valencians puden gaudir dels 9 palaus que tenim per la ciutat. Ara tenen l’oportunitat d’entrar a veure la Diputació, però també la història, el treball que realitzem, al fet que ens dediquem i l’evolució de la Institució. Este 9 d’octubre és un dia que es viu en concòrdia en uns moments que falta assossec i reflexió”.

img_3278Les celebracions del 9 d’octubre començava amb la presència del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en els actes institucionals de l’acte de lliurament de les lligues Distincions del 9 d’octubre en el Palau de la Generalitat Valenciana. El màxim representant de la institució provincial assenyalava que “els valencians tenim la sort de viure este dia en concòrdia, que és el que desitge per als catalans i la resta d’Espanya” i aprofitava per a reivindicar en un dia tan assenyalat per als valencians un finançament just, “és important que es realitze una revisió del model de finançament autonòmic actual, ja que discrimina a la Comunitat. És necessari seguir reivindicant un model més just que garantisca una millor convivència i la cohesió de l’Estat”.

img_3272Després dels actes en i Palau de la Generalitat els diputats i el president de la diputació de València es van desplaçar a l’Ajuntament de València per participar en la processó cívica i acompanyar a la Real Senyera en el seu passeig pels carrers de la capital del Túria. Després de la processó cívica tots van gaudir de la tradicional mascletà des de la balconada de l’ajuntament.

 

img_3273 img_3275


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris