25n
25N
25N

La Diputació modernitza l'Àrea de Carreteres que gestiona una xarxa viària de 1.800 quilòmetres en la província

La Diputació modernitza l'Àrea de Carreteres que gestiona una xarxa viària de 1.800 quilòmetres en la província
14/08/2016 -

La Diputació de València és la responsable del manteniment i l’obra nova en una xarxa viària de 1.800 quilòmetres, dividida en sis demarcacions. L’Àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí compta amb un pressupost anual proper als 40 milions d’euros i inverteix tant en nova construcció com en la millora i la conservació de les infraestructures existents.

Amb l’arribada dels nous gestors, s’han establit una sèrie de prioritats que passen per la modernització de l’Àrea de Carreteres i un canvi en el model que “prescindeix de les obres faraòniques per a centrar-se en la conservació i la qualitat de les infraestructures existents i el reforç de la seguretat vial, amb l’eliminació de punts de tràfic conflictiu”, segons explica el diputat Pablo Seguí.

Seguí, en la línia d’actuació de l’equip de govern que presideix Jorge Rodríguez, ha fixat com a objectiu “retornar el prestigi a Carreteres amb transparència i portant la bandera de l’ètica a l’hora de gestionar un àrea molt complexa que vertebra el territori de la província”.

Sistema de control de dades

Quant a la modernització, el president va ser testimoni de la implantació d’un nou sistema de control de dades que permet seguir al minut l’estat de les actuacions que s’emprenen en Carreteres, des de l’estat de licitació o execució d’una obra a les consultes dels alcaldes o tècnics municipals que fan una sol·licitud o exposen els seus dubtes als responsables del departament.

Sobre la modernització en la gestió es basa el full de ruta per als pròxims quatre anys, més enllà de la legislatura per a evitar que aquest pla de treball siga curtplacista. També hi ha hagut renovació en la prefectura de l’àrea, al capdavant de la qual està Javier Piedra, que avança “l’era de la conservació per a treballar en la qualitat i el manteniment que aporte un valor afegit a les carreteres”.

Major seguretat en les carretes

Unes altres de les prioritats que apunten Seguí i Piedra són el programa de Seguretat Vial per a perseguir l’objectiu de zero accidents en les carreteres provincials i prestar especial atenció a vianants, ciclistes i usuaris del transport públic a l’hora d’escometre els diferents projectes de l’àrea. Les vies ciclistes i per als vianants seran un altre dels punts forts de les obres de carreteres de la present legislatura.

Els tècnics de Carreteres han exposat al president, en la seua visita a l’àrea, els principals projectes dels pròxims anys, fruit d’un exhaustiu anàlisi de la prioritat de les actuacions. “Primer definim quina xarxa de carreteres volem i després fixem en quins punts i com es va a anar actuant en els pròxims anys, tenint en compte que un projecte tarda tres anys des que es pren la decisió de portar-ho avant fins que es pot executar”, detalla Javier Piedra.

Reptes a mig termini

Entre els reptes de l’Àrea que dirigeix Pablo Seguí està acabar amb els punts negres de la xarxa viària provincial; desenvolupar un programa de seguretat vial que analitze les dades de sinistralitat de la DGT i treballe en la prevenció; apostar per obres “que arriben a totes les comarques donant resposta a reivindicacions veïnals”; i un canvi en els plecs perquè el factor econòmic siga prioritari, “pagant el preu just per les carreteres”.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “és un luxe poder tenir un pla d’actuació fixat per als pròxims quatre anys i treballar amb eficiència per a aconseguir que s’invertisca tot el pressupostat”. Els tècnics de Carreteres han mostrat la seua satisfacció per la visita del president, ja que la major part “no havia rebut mai la visita d’un president de la Diputació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 17 =